Vegan/vegetarian

Πατάτες φούρνου στα γρήγορα! (VIDEO)

Πατάτες φούρνου στα γρήγορα! (VIDEO)

Εύκολο συνοδευτικό σε ελάχιστο χρόνο!

Οι πατάτες φούρνου είναι από τα συνοδευτικά που συμπληρώνουν πολλά κρέατα και ψαρικά, ψητά ή κατσαρόλας. Είναι βέβαια κι από μόνες τους ένα χορταστικό πιάτο που πολλές φορές μπορεί μαζί με μια σαλάτα να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα. Θέλουν όμως τον χρόνο τους και όλοι ξέρουμε ότι δεν τον έχουμε –ειδικά οι εργαζόμενες- πάντα στη διάθεσή μας!

Πατάτες φούρνου στα γρήγορα! (VIDEO)

Στο site υπάρχει ήδη συνταγή για πατάτες φούρνου, που όμως αν έχει κανείς μόνο μισή ώρα στη διάθεσή του δεν προσφέρεται, αφού σίγουρα θέλει περισσότερο χρόνο. Έχω έρθει (κι έρχομαι ακόμη) στη θέση της νοικοκυράς που σχολά από τη δουλειά και θέλει να εχει ένα συνοδευτικό μέχρι να ζεστάνει το λαδερό που έχει στο ψυγείο, ή το κοκκινιστό που περίσσεψε. Γι αυτό, έχω βρει ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο για πατάτες φούρνου. Έτσι αποφεύγουμε το τηγάνι, που είναι βέβαια η γρήγορη λύση αλλά δεν συνιστάται για καθημερινή χρήση.

Πατάτες φούρνου στα γρήγορα! (VIDEO)

Εδώ λοιπόν ο τρόπος μου για πατάτες φούρνου στα γρήγορα! Το ελαφρύ προβράσιμο είναι η δική μου λύση, για γρήγορες πατάτες φούρνου (και ενίοτε πιο ελαφρές τηγανητές). Όταν λέω πατάτες φούρνου, δεν εννοώ πατάτες φούρνου σαν τηγανητές. Εννοώ πατάτες όπως του ψητού, αρτυμένες με τα μπαχαρικά που μας αρέσουν ή που ταιριάζουν με το πιάτο που θα τις συνοδεύσουμε. Πώς λέγανε παλιά στα μαγέρικα “μια σκέτη από πατάτες”; Ε, αυτές!

Πατάτες φούρνου στα γρήγορα! (VIDEO)

Δεν είναι λοιπόν τραγανές με την υφή των τηγανητών. Έχουν την κρούστα τους αλλά από μέσα είναι μαλακές και βελούδινες. Και δεν θέλουν πάνω από μισή ώρα για να ετοιμαστούν! Δηλαδή ο χρόνος παρασκευής είναι ελάχιστος αν ακολουθήσουμε μια σειρά: Βάζουμε νερό να βράσει-ανάβουμε φούρνο-καθαρίζουμε ωστόσο πατάτες και… η συνέχεια στο video!

Παρατηρήσεις

  • Μπορούμε όταν τις βγάλουμε από τον φούρνο να τις πασπαλίσουμε με τυρί που λιώνει για πιο πλούσια γεύση (ή πιο πλήρες πιάτο…).
  • Φροντίζουμε τα μπαχαρικά μας να ταιριάζουν με το φαγητό που θα συνοδεύσουν οι πατάτες μας. Η ρίγανη και το αρισμαρί πάνε πιο πολύ με λεμονάτα, τα καυτερά ταιριάζουν με κοκκινιστά. Αλλά αυτά είναι γούστα!
  • Προτιμώ να τις κόβω με πιρούνι ή κουτάλι γιατί δεν θέλουμε εντελώς λεία επιφάνεια, γίνονται πιο ωραίες με το ακανόνιστο κόψιμο.
  • Αντί να τις βάλουμε στο φούρνο μπορούμε αφού τις βράσουμε να τις περάσουμε από τηγάνι, με ελαιόλαδο ή με βούτυρο. Εδώ με λίγο βούτυρο.

  • Αν ακολουθήσουμε τη σειρά που λέω στον πρόλογο της ανάρτησης, δεν θέλουν πάνω από μισή ώρα για να έχουν το χρώμα που φαίνεται στις φωτογραφίες. Βέβαια, ο χρόνος στον φούρνο μπορεί να είναι από 10 λεπτά ως όσο χρειαστούν για να γίνουν όσο ροδοκόκκινες μας αρέσουν!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο