Γλυκά

Φραουλόπιτα στο multi!

Φραουλόπιτα στο multi!

Στα γρήγορα!

Το έχω καθιερώσει από την πρώτη χρονιά της δημιουργίας του site το κέρασμα στη γιορτή της Αγίας Φωτεινής. Πορτοκαλόπιτα η πρώτη ανάρτηση για τη γιορτή της.  Γιορτή στο σπίτι μας κι ας μένει πια στην Αθήνα η Φωτεινούλα μας. Με γιαγιά Φωτεινή, αδελφή και ξαδέλφες έχουν το όνομα της Σαμαρείτιδος και στα μέρη μας γιορτάζουν σήμερα! Η φραουλόπιτα λοιπόν το φετινό κέρασμα για την αδελφούλα μου!

Φραουλόπιτα στο multi!

Μια πίτα με φράουλες, flat και ζουμερή, που γίνεται στα γρήγορα. Στο multi χτυπιούνται τα υλικά αφού η ποσότητά τους είναι μικρή. Δηλαδή από τα εύκολα γλυκάκια που σκαρώνει κανείς στη στιγμή. H έμπνευση έρχεται συνήθως από ένα γιαούρτι που λήγει αύριο, από 2-3 φρούτα που περίσσεψαν, από την ανάγκη για γλυκό χωρίς πολλά πολλά…

Φραουλόπιτα στο multi!

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι στη λογική των γαλλικών clafoutis αλλά μάλλον θα επαναστατούσαν οι Γάλλοι με το ελαιόλαδο στον χυλό και την αντικατάσταση του γάλακτος με γιαούρτι. Και θα είχαν και δίκιο, δεν δίνουμε παραδοσιακές ονομασίες σε αυτοσχεδιασμούς! Καλά τα πειραγμένα-αλίμονο αν δεν υπήρχαν παρεμβάσεις στις συνταγές- αλλά ας τους δίνουμε άλλα ονόματα!

Φραουλόπιτα στο multi!

Η συνταγή είναι δικός μου αυτοσχεδιασμός αλλά στη λογική της επίπεδης φρουτόπιτας που διαφέρει από τις τάρτες γιατί η ζύμη είναι αφράτη και όχι στεγνή και μπισκοτένια. Είπαμε, δεν είναι τάρτα, δεν περιμένουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι της, δεν θέλει προψήσιμο, δεν θέλει μίξερ, δεν δεν… Ακόμα πιο εύκολη ( λόγω και του multi) από αναποδογυριστές που κάνω πολύ συχνά όλο το καλοκαίρι. Στην ουσία είναι μια ζύμη περίπου σαν του κέικ, με την προσθήκη φρούτων, οπότε είναι μάλλον καλύτερα να μην έχει μεγάλο ύψος. Γλυκό στο άψε σβήσε και τούτο!

Φραουλόπιτα στο multi!

Θέλει όμως κουταλάκι ή πιρουνάκι στο σερβίρισμα και δεν τρώγεται με το χεράκι μας! Είναι πολύ νόστιμη και χλιαρή και κρύα και αν έχουμε και μια μπαλίτσα παγωτό δίπλα, το γλυκό μας γίνεται κέρασμα περιωπής!

Παρατηρήσεις

  • Η πίτα έχει δοκιμαστεί και με δαμάσκηνα πέρυσι και ήταν πολύ ωραία. Στα προσεχή είναι η δοκιμή της και με κεράσια ή βερίκοκα!
  • Ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα ή πόσο γλυκά μας αρέσουν τα γλυκά, μπορούμε αν αυξομειώσουμε τη ζάχαρη στον χυλό.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! Χρόνια Πολλά στις Φωτεινές μας! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο