Αλμυρά

Πράσα με λουκάνικα

Πράσα με λουκάνικα

Μεζεδάκι από τα λίγα!

Στην ουσία δεν πρόκειται για συνταγή με την στενή έννοια. Είναι τόσο απλή και στα υλικά και στην τεχνική που περισσότερο θα την πω πρόταση σερβιρίσματος λουκάνικου. Γι αυτό και οι ποσότητες είναι ενδεικτικές.

Πράσα με λουκάνικα

Λέω βέβαια «πράσα με λουκάνικα» και όχι «λουκάνικα με πράσα» γιατί εγώ θέλω να κυριαρχούν τα πράσα σ’ αυτό το πιάτο. Το λουκάνικο, ίσα για να πάρουν γεύση! Προτιμώ γι αυτή τη συνταγή λουκάνικο χωριάτικο, όχι ξιδάτο, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.

Πράσα με λουκάνικα

Δεν φτιάχνω τέτοια πιάτα σε μεγάλες ποσότητες, άλλωστε μεζεδάκι στη μέση του τραπεζιού το λες ή ορεκτικό παρά κυρίως πιάτο. Βέβαια, όταν είχα μικρά τα παιδιά μου πρόσθετα ένα ρυζάκι δίπλα του ή λίγο πουρέ ή μια τηγανητή πατάτα και πετύχαινα να φάνε και τα «δύσκολα» πράσα!

Πράσα με λουκάνικα

Συνήθως αξιοποιούνται σε τέτοιες συνταγές τα πράσινα μέρη από πράσα που χρησιμοποιούμε σε πρασόπιτες ή σούπες, στις οποίες εγώ προτιμώ το λευκό μέρος του λαχανικού. Τα συγκεκριμένα ήταν τα υπόλοιπα της πρασοκιμαδόπιτας που είχε δημοσιευτεί πριν λίγες μέρες.

Πράσα με λουκάνικα

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Παρατηρήσεις

  • Μπορούμε να βάλουμε όποιο λουκάνικο προτιμούμε, ακόμη και κοτόπουλου. Αν είναι άπαχο προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
  • Αντί να τρυπήσουμε τα λουκάνικα μπορούμε να τα κόψουμε σε κομματάκια. Συνηθίζω να τα κόβω αν πρόκειται να τα σερβίρω με ρύζι, οπότε μπορούν να μπουν πάνω από το πιλάφι ως σάλτσα.
  • Όπως προανέφερα, οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Μπορούμε να αυξήσουμε λίγο την ποσότητα των πράσων. Τότε θα αυξήσουμε ανάλογα και το ελαιόλαδο και την ντομάτα.
  • Επειδή εγώ είμαι λίγο του καυτερού, προσθέτω λίγο κοκκινοπίπερο καμιά φορά εκτός από το κοινό πιπέρι…

Καλά να είμαστε, να προσέχουμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο