Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε τις βάσεις τους!
Όταν την προηγούμενη Δευτέρα «βγήκε στον αέρα» το βίντεο με την παρασκευή της κρέμας ζαχαροπλαστικής, πολλές φίλες με ρώτησαν αν το ταρτράκι που γεμίζω εκεί ήταν έτοιμο ή σπιτικό. Η απάντηση λοιπόν είναι στο σημερινό βίντεο όπου εμφανίζονται πια ολοκληρωμένα τα πιο εύκολα σπιτικά ταρτάκια!
Θεώρησα σκόπιμο η κρέμα να είναι σε χωριστό βίντεο μιας και είναι τόσο βασική συνταγή που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές άλλες και θα διευκολύνει κι εμένα η παραπομπή στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Στο σημερινό λοιπόν βίντεο είναι μια από όλες τις εφαρμογές της, στα πιο εύκολα ταρτάκια που μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι!
Για πολλά χρόνια έφτιαχνα τα ταρτάκια μου με τον κλασικό τρόπο, γεμίζοντας τις φόρμες στη «σωστή» πλευρά. Παλιότερα μάλιστα ήταν πιο δύσκολο γιατί οι θήκες αυτές δεν ήταν αντικολλητικές, ούτε ήταν όλες μαζί σε ένα σκεύος! Το να φτιάξει λοιπόν κάποιος ταρτάκια στο σπίτι δεν ήταν εύκολη δουλειά!
Την «τεχνική» που θα δείτε στο βίντεο μου την είπε μια κυρία πριν από 3-4 χρόνια, την έχω δοκιμάσει πια αρκετές φορές και έχω τις λεπτομέρειες για να πετύχουν! Και εννοώ βέβαια τις βάσεις για τα ταρτάκια, γιατί η γέμιση είναι εδώ ενδεικτική!
Μπορούμε να γεμίσουμε τα ταρτάκια μας με όποια κρέμα μας αρέσει, ακόμη και με σκέτη μαρμελάδα! Μη σας αποθαρρύνει αν αποτύχουν 1-2 την πρώτη φορά, αν “πάρουμε το κολάι”, δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος για τις βάσεις.
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Υλικά:
Α. Για τις βάσεις:
80 gr βούτυρο αγελάδας
50-55 gr ζάχαρη άχνη
170 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κρόκος μέτριου αυγού
1 σωληνάκι βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
2-3 κουταλιές (η δοσομετρική κουταλιά είναι 15 ml) κρύο νερό, αν χρειάζεται
Β. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
( Χρειαζόμαστε ¾ ως 1 δόση, δείτε παρατηρήσεις)
500 ml πλήρες γάλα
75 gr ζάχαρη
45 gr κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
Ξύσμα λεμονιού
1-2 βανίλιες
50 gr βούτυρο αγελάδας
Δείτε σχετική ανάρτηση και βίντεο
ή όποια άλλη κρέμα μας αρέσει!
Γ. Για το γαρνίρισμα
Φρέσκα ή ξερά φρούτα, σιρόπι σοκολάτας, ξηροί καρποί, τριμμένη σοκολάτα, γλυκό κουταλιού, ινδοκάρυδο, φρουί γλασέ, και ό,τι τέλος πάντων μας αρέσει!
Επί το έργον:
Δείτε το σχετικό βίντεο και αν θέλετε διευκρινήσεις ζητείστε τις με σχόλιο εδώ ή στα social media της σελίδας. Δείτε επίσης και τις παρατηρήσεις, λύνουν απορίες!
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!
Παρατηρήσεις:
- Το άνοιγμα της ζύμης στην σακούλα τροφίμων εξυπηρετεί πολύ, μερικές φορές την μοιράζω σε 2 σακούλες για να μπει στο ψυγείο.
- Για να πετύχουν και να είναι ομοιόμορφα φροντίζουμε να ταυτίζεται το κέντρο κάθε φύλλου με το κέντρο από τα φορμάκια. Επίσης αν έχει μαλακώσει η ζύμη τα ξαναβάζουμε για λίγο στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε (ειδικά το φύλλο που ξανανοίγουμε μετά το πρώτο κόψιμο, μπορεί να μαλακώσει αν είναι ζεστός ο καιρός).
- Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι μικρότερος αν βάλουμε γέμιση που πρέπει να ξαναψηθεί. Για να βγάλουμε όμως τις θήκες από τις φόρμες πρέπει να κρυώσουν εντελώς.
- Η συνταγή της ζύμης είναι αυτή της τάρτας που κάνω πολύ συχνά (την έχω ήδη δημοσιεύσει εδώ) αλλά η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες ζύμες βουτύρου.
- Μπορούμε να φτιάξουμε τις βάσεις για τις τάρτες μας 2-3 μέρες πριν να τις χρειαστούμε, αρκεί να τις διατηρήσουμε σε σκεύος που κλείνει καλά για να μην πάρουν υγρασία. Αυτό κάνουμε αν θέλουμε να φτιάξουμε πολλές!
- Στο βίντεο έφτιαξα 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (περισσεύει ελάχιστη). Αν δεν τα θέλουμε τόσο γεμάτα με κρέμα (στα καλοκαιρινά ας πούμε βάζουμε πολλά φρούτα), θα φτιάξουμε ¾ της δόσης της κρέμας με 2 κρόκους μικρών αυγών.
Καλά να είστε, καλά να περνάτε!
Βρείτε μας: