VIDEOS

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Για κάθε μέρα, αλλά και για τα τσικνίσματα της Τσικνοπέμπτης!

Η Πέμπτη αυτής της εβδομάδας είναι η δεύτερη του φετινού Τριωδίου, δηλαδή είναι η Τσικνοπέμπτη του 2019!  Μέρα κρεοφαγίας, τσικνισμάτων, μασκαρεμάτων και γιορτής. Η συνταγή μας σήμερα είναι και πρόταση για την Τσικνοπέμπτη (τι καλύτερο από λουκάνικα!) αλλά  δοκιμάστε τη όποτε θέλετε κάτι εύκολο, νόστιμο και χορταστικό!

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Όπως δηλώνει το όνομά της, πρέπει να μυρίσει τσίκνα στις γειτονιές και στα σπίτια μας! Καθιερωμένη λοιπόν η κατανάλωση κρέατος που συνοδεύεται βέβαια από φαγοπότια και γλέντια σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί κάθε τόπος να έχει τα ιδιαίτερα έθιμά του, αλλά η τσίκνα είναι τσίκνα ανά το πανελλήνιον!

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Και όχι μόνο… «Λιπαρές» μέρες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του κόσμου που συνδυάζονται με την περίοδο του Καρναβαλιού. Δείτε εδώ αναφορές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία) αλλά απ’ ότι  διαβάζω λιπαρή μέρα γιορτάζουν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ). Δεν είναι τυχαίο ότι οι μέρες αυτές είναι Πέμπτες ή Τρίτες, αφού η Χριστιανική θρησκεία επιβάλλει νηστεία τις Τετάρτες και τις Παρασκευές. Το έθιμο των ημερών γλεντιού και φαγοποτιού αυτήν την εποχή, έχει ρίζες στην αρχαιότητα, στις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων και –όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις- προσαρμόστηκε κατάλληλα στις χριστιανικές συνήθειες. Μη ξεχνάμε ότι λίγο μετά αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή…

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Εκτός όμως από τα κρεατικά της ημέρας, όλο και κάτι θέλουμε για να συμπληρώσουμε το τραπέζι μας και η δική μας πρόταση είναι πολύχρωμα ψητά λαχανικά. Εκτός από νοστιμιά, έχουν και εξαιρετική εμφάνιση, πολύ ταιριαστή με το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και της Αποκριάς!

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Συνδυάζονται τέλεια με τα λουκάνικα Κρήτης ΚΑΣΣΑΚΗ, που όπως όλα τα προϊόντα της εταιρείας έχουν εγγυημένη ποιότητα. Είναι πικάντικα τόσο-όσο και μπορούν να τα απολαύσουν και μεγάλοι και παιδιά.  Εμείς τα δοκιμάσαμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους ψησίματος και το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε! Μπορούμε να τα σερβίρουμε και ως κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές ή ρύζι, αλλά και ως μεζεδάκι για κρασί ή μπύρα στη μέση του τραπεζιού.

 

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Υλικά:

(για 4 μερίδες)

2-3 συσκευασίες λουκάνικα Κρήτης ΚΑΣΣΑΚΗ (6-9 λουκάνικα)

4 μεγάλες πιπεριές (κατά προτίμηση πολύχρωμες και για την εμφάνιση)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

4 μεγάλα μανιτάρια ή ένα κεσεδάκι μικρά

10-12 ντοματίνια

3-4 σκελίδες σκόρδο

75-90 ml ελαιόλαδο

15 ml ξύδι από κρασί

1 κουταλάκι ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα, 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Λουκάνικα με ψητά λαχανικά (VIDEO)

Επί το έργον:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την παρασκευή και το σερβίρισμα, και διαβάστε παρακάτω τις παρατηρήσεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!

Παρατηρήσεις:

  • Λέμε 75-90 ml ελαιόλαδο γιατί τα 15 ml χρησιμοποιούνται στο λάδωμα του ταψιού ή της σχάρας, οπότε για τα λαχανικά χρειαζόμαστε 75 ml.
  • Δεν προσθέτουμε νερό γιατί όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιήσαμε αφήνουν αρκετά υγρά.
  • Η επιλογή ψησίματος στο φούρνο (μαζί με τα λαχανικά) μας δίνει ένα εξαιρετικό καθημερινό πιάτο. Μπορούμε μάλιστα να το συνοδεύουμε με ένα πιλαφάκι ή να προσθέσουμε και πατάτες στο ταψί. Ελαιόλαδο δεν χρειάζεται παραπάνω, αλλά ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι γιατί οι πατάτες το χρειάζονται για να ψηθούν.
  • Για το ψήσιμο των λουκάνικων στο γκριλ ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Εμείς την Τσικνοπέμπτη θα τα δοκιμάσουμε και στο τηγάνι. Κατά που φαίνεται ο καιρός φέτος δεν θα επιτρέψει κάρβουνα 😉 ! 
  • Μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες ανάλογα με το ποιά λαχανικά μας αρέσουν περισσότερο ή να προσθέσουμε κάποια ακόμη (πατάτες, καρότα, φουντίστες μπρόκολου κλπ).

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε τα προϊόντα Κασσάκη σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα εδώ.
 
Το κανάλι της εταιρείας Αφοί Κασσάκη στο youtube εδώ.
 

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Η συνταγή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος.  Προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα  που ταιριάζουν με την φιλοσοφία του site και που χρησιμοποιούμε κι εμείς οι ίδιοι.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο