Γλυκά

Κέικ καρότου με καρύδα

Κέικ καρότου με καρύδα

Ίσως το καλύτερο κέικ καρότου που έχω φτιάξει μέχρι τώρα!

Τέσσερις  φορές σε ενάμιση  μήνα είναι πολλές για το ίδιο γλυκό έτσι δεν είναι; Μερικές φορές όμως κολλάμε για καιρό σε μια συνταγή. Αυτό λοιπόν είναι το αγαπημένο μας κέικ φέτος (μας αρέσει γενικά η καρύδα), γι αυτό το διάλεξα για το κέρασμα της σημερινής μέρας!

Κέικ καρότου με καρύδα

Εμείς λοιπόν Νικόλα και Νίκη δεν έχουμε μέσα στο σπίτι παρόλο που αρκετοί φίλοι και συγγενείς   γιορτάζουν σήμερα.  Σήμερα όμως είναι  μια σημαντική μέρα για μας. Η «μεγάλη» μας, η πρώτη μας, ήρθε σαν σήμερα στη ζωή μας πριν 5 χρόνια και έτσι η 6η του Δεκέμβρη είναι πια γιορτή και για μας! Κεράκια μπορεί να μη σβήσουμε μαζί της αλλά και γιορτάζουμε κι ευχές δεχόμαστε!

Κέικ καρότου με καρύδα

Συνταγές για κέικ καρότου έχω πολλές στα τετράδια μου, μερικές μάλιστα –όπως ετούτη εδώ- δεν τις είχα δοκιμάσει μέχρι τώρα. Ξέρω  από τα στατιστικά του site ότι το νηστίσιμο κέικ καρότου που είχα δώσει παλιά είναι μια από τις συνταγές με μεγάλη επισκεψιμότητα και από τα σχόλια που έχουν γραφτεί κάτω από τη σχετική ανάρτηση όσοι το έχουν δοκιμάσει το καθιερώνουν. Ακόμη και αλμυρό κέικ καρότου έχω γράψει στο site, αγαπημένο κι αυτό από τους επισκέπτες μας.

Κέικ καρότου με καρύδα

Αυτό όμως είναι –κατά τη δική μου γνώμη- το καλύτερο! Αφράτο, μυρωδάτο, νόστιμο, με εξαιρετική υφή και εμφάνιση. Αν σας αρέσει η καρύδα δοκιμάστε το! Σε πολλές συνταγές κέικ τώρα τελευταία αντικαθιστώ μέρος του αλευριού με ινδοκάρυδο ή πούδρα αμυγδάλου ή κορν φλάουρ και πραγματικά κάνουν τη διαφορά.

Κέικ καρότου με καρύδα

Το αλεύρι λοιπόν της αρχικής συνταγής μειώθηκε και προστέθηκε καρύδα .  Λίγη πάνω λίγη κάτω , τις δυο τελευταίες φορές κατέληξα στην ποσότητα που γράφω παρακάτω και θεωρώ ότι  είναι όση πρέπει. Η επικάλυψη είναι μείγμα βουτύρου με τυρί κρέμα (στη δική μου περίπτωση δοκίμασα και κάποιο κρητικό).

Κέικ καρότου με καρύδα

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Παρατηρήσεις

  • Μια από τις τέσσερις φορές που έφτιαξα το κέικ τα καρότα μου ήταν λιγότερα από 350gr και συμπλήρωσα την ποσότητα με τριμμένο μήλο.
  • Αν θέλουμε να καλύψουμε και από το πλάι το κέικ, θα διπλασιάσουμε τα υλικά της επικάλυψης.
  • Βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέικιν, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αλεύρι για κέικ που φουσκώνει μόνο του.

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα! Να τους χαιρόμαστε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο