Γαστρονομικά νέα

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Το “χαρτί”της πρώτης καραντίνας!

Όταν αγαπάς κάτι θέλεις να μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα για αυτό. Η στασιμότητα σε όλους τους τομείς τελματώνει και αποδυναμώνει. Έτσι εδώ και καιρό, ήθελα να διευρύνω τις γνώσεις μου στη Διεθνή Γαστρονομία λόγω της ενασχόλησής μου με το site. Τα παράθυρα που μου άνοιξε το internet και σε αυτόν τον τομέα με έκαναν όλο και πιο περίεργη για την Ιστορία και την εξέλιξη της Διατροφής.

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Έψαχνα λοιπόν για εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά στα ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά δυστυχώς δεν βρήκα τίποτα σχετικό. Τότε έπεσε στην αντίληψή μου το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με τίτλο «Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία». Το δέλεαρ για να το επιλέξω ήταν το κομμάτι «Διεθνής Γαστρονομία», παρόλο που δεν περιελάμβανε πολλά κομμάτια από την Ιστορία της αλλά αφορούσε την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα.

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Είπα λοιπόν να παρακολουθήσω αυτήν την επιμόρφωση, όλο και κάτι ενδιαφέρον θα μάθαινα. Πεντάμηνη είναι (μεγάλη διάρκεια για επιμορφωτικό πρόγραμμα), με την εγκυρότητα του ΕΚΠΑ, παρέχεται πιστοποίηση, δεν θα ήταν τσάμπα κόπος και χρήματα. Επί πλέον το ΕΚΠΑ δίνει bonus δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης και σε άλλο τομέα, το οποίο επίσης παρακολούθησα.

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Παρόλο που το δέλεαρ για να επιλέξω το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν όπως προανέφερα η «Διεθνής Γαστρονομία»,  εξίσου ενδιαφέρον αποδείχτηκε και το κομμάτι «Γαστρονομικός Τουρισμός». Μέσα από το πρόγραμμα και τη μελέτη των πρακτικών που εφαρμόζουν οι χώρες που κυριαρχούν στον τομέα του Γαστρονομικού Τουρισμού, κατάλαβα και συνειδητοποίησα πολλά πράγματα και για την πρακτική της δικής μας χώρας. Δεν θα πω περισσότερα πάνω σ’ αυτό…

Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία

Επειδή το πρόγραμμα από συγκυρία συνέπεσε χρονικά με την πρώτη καραντίνα, είχα την ευκαιρία και την ευχέρεια να μελετήσω πολλά κομμάτια της προτεινόμενης βιβλιογραφίας, να επισκεφτώ σημαντικές ψηφιακές βιβλιοθήκες και γενικά να απολαύσω τη διαδρομή. Το «χαρτί» και τα αποτελέσματα που ήρθαν κάπως καθυστερημένα (ίσως λόγω της δεύτερης καραντίνας), μου έδωσαν μεγάλη χαρά. Είναι χαρά να συνειδητοποιείς ότι μπορείς ακόμη να μαθαίνεις, να απολαμβάνεις τη μάθηση και τελικά να έχεις και υψηλές επιδόσεις!

Να είμαστε καλά, να προσέχουμε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο