Τα εσπεριδοειδή δίνουν μερικά από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Ειδικά όμως τα πορτοκάλια βρίσκονται πολύ εύκολα κι έτσι είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε όλοι μας. Εξάλλου θα τα χρησιμοποιήσουμε και μόνα τους και σε πολλά άλλα γλυκά τις μέρες που έρχονται. Είδαμε ότι σας ενδιαφέρουν και συγκεντρώσαμε 4 συνταγές σε μια ανάρτηση.
Κλικ στην φωτογραφία κάθε συνταγής
Βελούδινη μαρμελάδα πορτοκάλι, πρώτη στις προτιμήσεις των φίλων μας!
Μαρμελάδα πορτοκάλι, πιο “τραχιά”, πιο εύκολη και το ίδιο νόστιμη!
Φλούδα πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού, και για στολίσματα!
Γλυκό πορτοκάλι ολόκληρο, το κλασικό κι ανεπανάληπτο!
Αναζητείστε κι άλλες συνταγές με πορτοκάλια στη σελίδα μας!
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!
Υπέροχα όλα.
Ευχαριστώ πολύ!
Διορθωνεται η πικριλα του γλυκου????
Σε ποιο γλυκό αναφέρεστε; Δύσκολα γίνεται αυτό ειδικά αν φτιάξετε το πορτοκάλι με τη σάρκα.