μπανάνες, κάστανα, αμύγδαλα , καρύδια και ξερά καλοκαιρινά φρούτα…
Και από λαχανικά:
Καρότο, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολα, πατάτες, πράσα, παντζάρια, σπανάκια, σέλινο, μαϊντανός, γούλα (σέσκουλα), λίγα ραδίκια άγρια και πολλά ραδίκια και αντίδια ήμερα, και γλυκοκολοκύθες.
Αρχίζουν τα εποχικά μυριστικά (μάραθο, καυκαλήθρες, κλπ) έστω και καλλιεργημένα.
Απολαύστε τα!
Βαγγελιώ Κασσαπάκη
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!
[…] Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι με φρούτα και λαχανικά και ξεχνάμε πολύ συχνά τα χειμωνιάτικα γεννήματα των κήπων. Κι όμως! Είναι τόσο νόστιμα, τόσο ταιριαστά με την εποχή τους. Και δεν είναι και λίγα βέβαια. Δείτε ενδεικτικά στη στήλη μας «κάθε πράμα στον καιρό του». […]