Σε πολλούς συνδυασμούς γεύσης και εμφάνισης!
Το γιαούρτι, ένα από τα πιο παραδοσιακά προϊόν τα μας, είναι στη μόδα διεθνώς! Διαβάζουμε τελευταία ότι στην Αμερική κάνει θραύση το greek yogurt και ετοιμάζονται να το βάλουν στα σχολεία τους σαν κολατσιό των μαθητών!
Παρόλο που το καλό γιαούρτι είναι αξεπέραστο σκέτο, σερβιρισμένο με μέλι και λίγα καρύδια, ή με κάποιο από τα υπέροχα γλυκά μας του κουταλιού, ήδη από τη δεκαετία του 1960 οι νοικοκυρές το συνδυάζουν με προϊόντα
της αγοράς και φτιάχνουν δροσερά γλυκάκια, απολύτως καλοκαιρινά πολύ πριν το σύγχρονο frozen yogurt.
Πολύ συχνά συνδυάζω το γιαούρτι με ζαχαρούχο γάλα για το εύκολο γλυκό που περιγράφω στην αντίστοιχη συνταγή. Πιο «διαίτης» θα λέγαμε είναι το σημερινό γλυκάκι, και μάλλον πιο ελαφρύ.
Η συνταγή δεν είναι καινούρια, κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές στο διαδίκτυο. Η δική μου παρέμβαση είναι η προσθήκη μαρμελάδας στην κρέμα γιαουρτιού-ζελέ.
Επειδή φτιάχνω άφθονες μαρμελάδες κάθε χρόνο, βρίσκω τρόπους κατανάλωσής τους σε διάφορα γλυκά. Έτσι βάζω μαρμελάδες στην πορτοκαλόπιτα, στα cakes μου και στα γιαουρτογλυκά μου!
εσπεριδοειδών και φράουλας. Παλιότερα έφτιαχνα αυτό το γλυκό σε φόρμα, αλλά με έχει “παρασύρει” η μόδα των ποτηριών, γιατί είναι σαφώς ευκολότερη επιλογή σερβιρίσματος!
200ml στραγγιστό
γιαούρτι
φρούτα κομμένα σε μικρά καρεδάκια. Ανάλογα με το πόσα φρέσκα φρούτα θα
χρησιμοποιήσουμε σε κάθε μπολάκι και ανάλογα με το μέγεθός τους, θα φτιάξουμε
λίγες ή περισσότερες μερίδες γλυκού.
Προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού , και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε κατευθείαν
από το ψυγείο .
γιαούρτι. Και στις δύο περιπτώσεις το ζελέ είναι αρκετό για να πήξει το γλυκό.
Επειδή πιο γρήγορα πήζει με 1,5 κεσεδάκι αν θέλω να το σερβίρω γρήγορα προτιμώ
αυτήν την ποσότητα γιαουρτιού.
ούτως ή άλλως δεν μένουν στον πάτο του ποτηριού, ελέγχεται καλύτερα η ποσότητα
που θα μπει σε κάθε μερίδα αν τα βάλουμε στα ποτηράκια.
φρούτα και διάφορες μαρμελάδες. Προτείνω τους παρακάτω και για τη
γευστική και για τη χρωματική τους συνάφεια , αλλά είναι προφανές ότι είναι ζήτημα επιλογής.
ροδάκινα ή γιαρμάδες
παραπάνω
βανίλιες
γιαούρτι 2% αλλά η αλήθεια είναι ότι με το πλήρες δίνει άλλη υφή στο γλυκό. Ζάχαρη δεν βάζουμε
καθόλου ούτως ή άλλως γιατί η γλύκα της μαρμελάδας αρκεί .
Θα το πάρω στο ποτύρι, ευχαριστω πολύ!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Δυο-δυο κάνω τις δόσεις γιατί φεύγει σαν το νερό 🙂
Μα και εγω κατα νου ειχα
ενα ποτυρακι μετα το μεσημεριανο
και ενα για το βραδυ μπροστα στην τηλεόραση χα χα!
Μ' αρέσει και η διαιτητική εκδοχή και αυτή με τη full επιβαρυμένη γεύση του ζαχαρούχου . Οι δε συνδυασμοί σου ζελέ- μαρμελάδα- φρούτο εξαιρετικά μελετημένοι! Παίρνω ένα ποτηράτο και φεύγω!
Μαρθούλα αν και προτιμώ τον πρώτο, όλοι "κάτι έχουν να πουν". Πώς περνάς;
Από τα πού αγαπημένα γλυκάκια για μένα που δεν τα πάω και πολύ καλά με τα γλυκά.
Πολλά φιλιά
Και light για τους μονίμως προσέχοντες Ξανθή μου!
Eνα από τα ωραιότερα και πιο δροσερά γλυκάκια!
Εγώ το κάνω με φράουλες και ζελέ φράουλας σε φόρμα, αλλά και οι υπόλοιποι συνδυασμοι που προτείνεις, είναι εξαιρετικοί!
Καλή Κυριακή Βαγγελιώ μου!
Τα "άσπρα" μου πάνε πιο πολύ το καλοκαίρι Έλενα γιατί οι φρέσκιες φράουλες είναι δυσεύρετες πια. Το φραουλένιο το προτιμώ το Μάη!
Πολύ όμορφο και δροσιστικό!
Καλή εβδομάδα:)
Ευχαριστώ Μαρία!
Μ' αρέσει!
Το γιαούρτι σε γλυκά το λατρεύω, έχω και ζελέ (μπανάνα αν θυμάμαι καλά) και μου έδωσες ωραία ιδέα τι να το κάμω!
Φιλιά!
Θέλω τους οπωσδήποτε πιο εμπνευσμένους συνδυασμούς σου κοπελιά μου :-)!
Το φτιάχνει και η μαμά μου αυτό το γλυκάκι. Είναι δροσερό και νόστιμο!
Κατερίνα, ναι μαμαδίστικο είναι 🙂
Πολύ ωραία πρόταση!
Εκείνο που με έχει εκνευρίσει από πέρυσι, είναι ότι ξαφνικά οι έλληνες ανακάλυψαν το παγωμένο γιαούρτι και το χρυσοπληρώνουμε…Μια χαρά είναι το σπιτικό και οικονομικότερο!
Ευχαριστώ Κική. Είμαι στις δοκιμές για frozen yogurt, και θα σας τις ανακοινώσω προσεχώς 🙂
Βαγγελιώ, μου αρέσουν πάρα πολύ αυτού του είδους τα γλυκά είναι ελαφριά και δροσιστικά!!!
Φιλιά!
Ελενη, επι πλέον είναι πολύ εύκολα και οικονομικά. Γλυκά για κάθε μέρα!
Θέλω κι εγώ!!! Αυτό θα τους το κάνω αύριο το βράδυ και θα σου βάλω και φωτό! Το γιαουρτάκι δίνει πάντα τα πιο δροσιστικά γλυκά του καλοκαιριού!
Φιλιά Βαγγελιώ μου!
Περιμένω το δικό σου συνδυασμό Έφη! Είμαι σίγουρη ότι θα έχεις εποικοδομητική ιδέα!
Το έφτιαξα, χωρίς τη μαρμελάδα (ποτέ δεν έχω στο σπίτι και ούτε χρησιμοποιώ). Γιαούρτι 0% έβαλα και φράουλες. Έγινε… γιάμμι, γιάμμι, γιάμμιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! Σημ.: ΔΕΝ τρώω το ζελέ. Αλλά αυτό ήταν ωραίοοοοοοοοοοοοοοο!!!!
φραουλοφιλί
Ευχαριστούμε για τις πολύ ωραίες συνταγές, που όπως φαίνεται καθαρά, δίνεις με την ψυχή σου.
Καλημέρα. Οταν λετε ενα κουτι ζελε εννοειτε ενα σακουλακι ζελε 100 γραμμ. ή δυο που εχει μεσα το κουτι; Ευχαριστω πολυ για τις ωραιες συνταγες.
Εννοώ το ένα φακελάκι από το κουτί. Την ποσότητα που οι οδηγίες αναφέρουν για 2 ποτήρια νερό συνολικά (ένα καυτό και ένα κρύο). Δεν έχω αυτή τη στιγμή για να δω πόσα gr είναι… Ελπίζω να βοήθησα.
Πολύ καλή και πανεύκολη συνταγή. Δροσερό, μπορεί να γίνει και light με γιαούρτι 2%, ότι πρέπει για καλοκαίρι! Μου αρέσει που έχει φρούτα μέσα, σε αντίθεση με άλλες συνταγές που έχουν μπισκότα.
Αρεσε πολύ σε όλη την οικογένεια και θα καθιερωθεί σαν ένα καθημερινό καλοκαιρινό γλυκάκι!
Σας ευχαριστώ πολύ! Ναι, τα φρούτα το κάνουν και πιο ελαφρύ και πιο… διαίτης! Στην ουσία είναι ένας τρόπος σερβιρίσματος των φρούτων θα έλεγα! Πολύ καλή επιλογή είναι και το light γιαούρτι. Κι εγώ το χρησιμοποιώ αν δεν πρόκειται να φάνε παιδάκια!
καταπληκτικές οι συνταγές σας θα φτιάξω την μαρμελάδα λεμόνι
Συγχαρητήρια είστε ένα από τα καλύτερα site με συνταγές!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι που σας αρέσουν οι συνταγές μας!
Το εφτιαξα με ζελε και μαρμελαδα φραουλα….πολυ καλο! θα το επιχειρησω και με αλλους συνδιασμους!!
Ωραίος συνδυασμός πράγματι! Χαίρομαι που σας άρεσε! Πείτε μας πώς αλλιώς θα το κάνετε!