Vegan/vegetarian

Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!

Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!

Γλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα…

Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές, αναποδογυρισμένες ή ίσιες, μικρές ή μεγάλες.
Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!
Τίποτα πιο ταιριαστό για το φθινόπωρο από το συνδυασμό του μήλου με την κανέλα. Αγαπημένες συνταγές , κάθε μια με τη χάρη της.
Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!
Λατρεύουμε την κλειστή μηλόπιτα και τα νηστίσιμα μοναστηριακά μηλοπιτάκια. Αλλά και τούτα εδώ είναι σκέτος πειρασμός.
Μικρές μπουκίτσες, ή μεγαλύτερα με γέμιση μήλου  και άρωμα κανέλας. Το γαρνίρισμα; Μπορεί να είναι άχνη και κανέλα, ή μέλι και κανέλα .
Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!
Αλλά το τύλιγμα σε σοκολάτα τα κάνει πια γλυκό περιωπής κατάλληλο για κέρασμα σε κάθε περίσταση. Δεν χρειάζονται σιρόπιασμα κι όμως δίνουν την αίσθηση του σιροπιασμένου .
Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!
Ψήνονται στο φούρνο αλλά και στο τηγάνι και καταψύχονται για να τα έχουμε πρόχειρα όποτε χρειαζόμαστε γλυκό κέρασμα. Ταιριάζουν με ποτό, με καφέ με χυμό , με παγωτό …
Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!
Σας έχω πείσει να τα δοκιμάσετε;  Πιστεύω ότι όταν δείτε και πόσο απλά είναι , θα τα βάλετε σίγουρα στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών!
Μηλοπιτάκια με φύλλο κρούστας σε πολλές εκδοχές. Και με σοκολάτα!

Παρατηρήσεις

1)Αντί να ψήσουμε τα μηλοπιτάκια στο φούρνο, μπορούμε να τα τηγανίσουμε. Έτσι κάνω εγώ με αυτά που διατηρώ στην κατάψυξη  και θέλω να τα χρησιμοποιήσω σαν κέρασμα . Ετοιμάζονται πιο γρήγορα στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία σε ελαιόλαδο, χωρίς  να τα ξεπαγώσουμε. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με αχνοζάχαρη ή μέλι.

2)Με τα παραπάνω υλικά, γίνονται 22-24 τρίγωνα μηλοπιτάκια ή 44-48 μπουκίτσες . Εγώ αυτή τη φορά έφτιαξα και από τα δύο για να σας τα δείξω. Έτσι για 18 σοκολατένια χρησιμοποίησα περίπου 100 γραμμάρια σοκολάτα.

3)Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και σταφίδες ή άλλο είδος ξηρών καρπών.Παραλείποντας το βούτυρο από το άλειμμα των φύλλων τα μηλοπιτάκια μας γίνονται νηστίσιμα.

4)Αν θέλουμε να τα τυλίξουμε σε σοκολάτα προτιμούμε να τα φτιάξουμε σαν μπουκίτσες. Είναι πιο ευπαρουσίαστα.

 

5)Παίρνουμε τη γέμιση με πιρούνι, ώστε να μένουν τα υγρά της στο μπολ που τη φτιάξαμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα μηλοπιτάκια που βουτάμε σε σοκολάτα. Τα βγάζουμε με πιρούνι για να μη βγάζουμε μαζί τους και σοκολάτα…

 

 

Καλή εβδομάδα!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο