Όταν ο ήλιος σκάει την πέτρα, δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από ένα παγωμένο φρούτο και τι φρούτο! Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην αγορά, τα δικά μου ήτανε πεσκέσι από καλή γειτόνισσα.
Οι εκ Μεξικού κάκτοι ευδοκιμούν σ΄όλες τις μεσογειακές χώρες, και δίνουν τα νόστιμα φρούτα που επαληθεύουν για άλλη μια φορά την ρήση «τα αγαθά κόποις κτώνται»….
Το μάζεμα θέλει κόπο,και το καθάρισμα θέλει τρόπο. Το φάγωμα; Όρεξη!
Δείτε στο video όλη την τεχνική και προσοχή στα αγκαθάκια!
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!
Με πηρούνι και κοφτερό μαχαίρι οπωσδήποτε…
|
Με εύστοχη χειρουργική τομή… |
Η εγχείρηση επιτυγχάνει…. |
Οπωσδήποτε μεταφορά σε άλλο πιάτο,
στο ψυγείο, και … Καλή Όρεξη!
Τα αγκαθάκια δεν τα πιάνει το μάτι αλλά αν τα πιάσει το χέρι, πάει κι απόλαυση και η γλύκα τους…
|
αααα αγκάθια έχει πιάσει το χέρι και από τότε τα πιάνω με τα γάντια η τρελή χιχιχι
Σε ευχαριστώ που πέρασες από το blog μου. Μου έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω εσένα και το δικό σου. Η Κρήτη είναι αγαπημένο μέρος για μένα. Ο αδελφός μου σπούδασε εκεί, η γυναίκα του είναι Κρητικιά και έχουμε πάρα πολλούς φίλους από κει. Πέρισι ήμασταν οικογενειακώς στη Γεωργιούπολη. Έχω κάνει τα καλύτερα φαγοπότια στην Κρήτη. Θα παρακολουθώ το blog σου.
"Το μάζεμα θέλει κόπο,και το καθάρισμα θέλει τρόπο."
Επειδή ούτε το μάζεμα ξέρω αλλά ούτε και το καθάρισμα (έχω τραυματικές εμπειρίες κι από τα δύο) Θα δοκίμαζα ευχαρίστως από αυτό το πιάτο με τα καθαρισμένα!!
Το αγαπημένο φρούτο του αντρούλη μου, όποτε κατεβαίνουμε κάτω(τέτοια εποχή που έχει), φροντίζει η πεθερά μου να του έχει ένα μεγάλο μπωλ καθαρισμένα και κρύα. Εμένα δεν μου αρέσουν με ενοχλούν τα μικρά μικρά σποράκια Εδώ δεν τα έχω δει να τα πουλάνε πουθενά
Δεν τα ηξερα πως ηταν παρα μονο ακουστα! Ισως και να δοκιμαζα αλλα οχι απο το ψυγειο.. Θεωρω οτι οταν τα φρουτα ειναι στο ψυγειο αλλοιωνεται η γευση τους.. εγω τα προτιμω σε θερμοκρασια δωματιου 🙂
Μαρουλοφιλακια!
Και λοιπόν;E allora? ,όποιος δεν τόχει πάθει δεν ξέρει πόσο άτιμα είναι αυτά τα αόρατα αγκαθάκια
Κατερίνα, καλώς ήρθες.Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Να έρχεσαι να με γειτονεύεις όπως θα σε γειτονεύω κι εγώ βέβαια 🙂
Αχ βρε Ξανθή πότε θα γίνει η διαδικτυακή μεταφορά ύλης να σού στελνα μερικά καθαρισμένα
Μανουσίνα να μάθεις και τη μικρή να τα τρώει.Πέρα από νόστιμα είναι και πολύ υγιεινά και πλήρη βιταμίνων
Μαρουλάκι καλώς ήρθες!Δεν έχεις άδικο για τα περισσότερα φρούτα.Τούτα όμως παγωμένα είναι σαν εξωτικό σορμπέ.
Δεν έχω φάει ποτέ τέτοιο φρούτο. Άλλα δεν εχει εδώ, άντε πρέπει να πάω στην Κρήτη, να τα δοκιμάσω.
Ellada αξίζει να τα δοκιμάσεις.Εκτός από την Κρήτη υπάρχουν άφθονες φραγκοσυκιές και στη νότια Πελοπόνησσο και σε πολλά νησιά του Αιγαίου.
Αλλά και στις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες απ' ότι ξέρω.
Τα βρίσκεις όμως από τα μέσα του Αυγούστου ως τα μέσα του Σεπτέμβρη οπότε αν θέλεις να τα δοκιμάσεις έλα γρήγορα 🙂
Ούτε έχω φάει, ούτε έχω πιάσει στα χέρια μου (λέμε τώρα). Θα ήθελα να δοκιμάσω. Εδώ υπάρχουν αλλά πρέπει να ψάξω.
Λοιπόν, εγω θα έβαζα για τίτλο "καπλόσυκα", έτσι όπως τα λέμε στην Κρήτη και αν δεν καταλάβαινε τη λέξη, σίγουρα θα τον βοηθούσε η εικόνα να καταλάβει για ποιό φρούτο μιλάμε.
Ανώνυμε και παπουτσόσυκα και καπλόσυκα και φραγκόσυκα. Όπως και να το πεις για το ίδιο πράγμα πρόκειται 🙂
Παυλόσυκα τα λένε στην Κέρκυρα και υπάρχουν σ όλα τα μανάβικα.
Χναρόσυκα τα λέμε στο Λασίθι.
Λοιπόν καλά το καθάρισμα του φρούτου αλλα τα κουκούτσια τα φτύνουμε ανα μπουκιά ή τρώγονται?Είναι εκνευριστικό να τα ψάχνεις μέσα στο στόμα σου.Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει?
Από τα ωραιότερα φρούτα, επειδή προέρχεται από άγριο και άνυδρο φυτό.
Το ζήτημα είναι το πώς τα συλλέγεις.
Τι κάνεις για να μη γεμίσεις αγκάθια;
φοράς ειδικά γάντια, και ποιά, πού τα βρίσκεις; κάνεις κάτι άλλο;
Καλημέρα σας! Αυτοσχέδιες κατασκευές βλέπω ότι φτιάχνουν εδώ οι γείτονές μου με τενεκεδένια κουτάκια προσαρμοσμένα σε καλάμι όπου από μακριά μαζεύουν τα φραγκόσυκα!
εχετε συνταγή για μαρμελάδα φραγκόσυκο?
Όχι, είμαι σε δοκιμές κάθε χρόνο αλλά δεν έχω καταλήξει σε μια υφή που να είναι όπως τη θέλω για να δημοσιευτεί…