Αλμυρά

Γαρίδες στο γκριλ

Γαρίδες στο γκριλ
Μεζές στα γρήγορα…
Γαρίδες στο γκριλ

Έπιασαν για τα καλά οι ζέστες και οι βεγγέρες στις βεράντες «εκ των ων ουκ άνευ» του ελληνικού καλοκαιριού.  Ουζάκι και βεγγέρα. Όσο άγχος κι αν έχουμε οι καλοκαιρινές βραδιές το μαλακώνουν.

Γαρίδες στο γκριλ

Οι γαρίδες μπορούν να γίνουν με χίλιους τρόπους , κι αυτός είναι από τους ευκολότερους και πιο γρήγορους. Εγώ δεν τις καθαρίζω για μου φαίνεται ότι παραστεγνώνουν στο ψήσιμο καθαρισμένες. Τα κελύφη και τα εντεράκια ας τα βγάλουν οι …καταναλωτές! Τις πλένω καλά καλά και στο τελευταίο ξέβγαλμα προσθέτω μια ιδέα λεμόνι. Αν δεν τις ψήσω αμέσως τις αφήνω να περιμένουν
περιχύνοντάς τις με χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.

Γαρίδες στο γκριλ

Οι ψητές γαρίδες είναι νόστιμες αν δεν στεγνώσουν γι αυτό ανάλογα με το μέγεθός τους χρειάζονται 5-7 λεπτά από τη μια πλευρά και 3 -5 από την άλλη. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο συμπλήρωμα στο σερβίρισμά τους είναι το απλό λαδολέμονο με φρεσκοστιμμένο λεμόνι και καλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Υλικά:

Γαρίδες
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Ελάχιστο αλάτι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Προαιρετικά , λίγη μουστάρδα καλής ποιότητας

Επί το έργον:

Ανάβουμε το γκριλ.
Γαρίδες στο γκριλ
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες και τις στρώνουμε
σε μια στρώση σε ελαφρά λαδωμένο ρηχό ταψάκι.
Γαρίδες στο γκριλ
Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο (σωτήριο το σπρέι λαδιού σ’ αυτές τις περιπτώσεις). Τις βάζουμε στο γκριλ στην πάνω σχάρα ώστε να είναι  5-6 πόντους κάτω από το γκριλ.
Γαρίδες στο γκριλ
Τις αφήνουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να  μυρίσουν αλλά να μη ξεραθούν. Τις γυρίζουμε
και από την άλλη πλευρά. Τώρα θα χρειαστούν 2-3 λεπτά λιγότερα.
Γαρίδες στο γκριλ
Ωστόσο βάζουμε σε ένα βαζάκι –σέικερ που κλείνει καλά, ελαιόλαδο με λεμόνι σε αναλογία 2:1 (ή λίγο παραπάνω λεμόνι), ελάχιστο αλάτι και το ξύσμα λεμονιού, και τη μουστάρδα αν βάλουμε.
Γαρίδες στο γκριλ

Τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν γαλάκτωμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, περιχυμένες με το λαδολέμονο.

Γαρίδες στο γκριλ

Παρατηρήσεις:

1)Προτιμάμε μέτριες ή μεγάλες γαρίδες  για αυτή τη συνταγή γιατί δε θέλουμε να στεγνώσουν. Οι πιο μεγάλες καλό είναι να μαριναριστούν για καμιά ωρίτσα σε χυμό λεμονιού (λίγο) και λίγο ελαιόλαδο. Προσέχουμε επίσης το χρόνο ψησίματος.
2)Μπορούμε να αρωματίσουμε το λαδολέμονο με ρίγανη ή τριμμένη
ξερή λουΐζα (λεμονόχορτο) ή με ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει. Επίσης μπορούμε να
προσθέσουμε ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα μαϊντανού στο σερβίρισμα .
3) Το εντεράκι βγαίνει και χωρίς να βγάλουμε το κέλυφος από τις γαρίδες. Με μια οδοντογλυφίδα, εκεί που τελειώνει το κέλυφος του κεφαλιού.

Καλά να είστε, καλά να περάσετε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Necessary

Απαραιτητα cookies ώστε να λειτουργεί κατάλληλα η ιστοσελίδα μας.

PHPSESSID,gdpr

Advertising

Τα χρησιμοποιουμέ ώστε να σας προωθήσουμε διαφημιστικό υλικό που να ταιριάζει στην προτιμήσεις σας.

DSID,IDE,__gads,session_depth,test_cookie,ck1,rlas3rt1-z,drtn1269450465,1P_JAR

Analytics

Χρησιμοποιούμε αυτά τα cookies ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την πορεία σας στην ιστοσελίδα μας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.

_ga,_gat,_gid

Other

Χρησιμοποιώντας αυτά τα cookies μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον υπηρεσίες όπως youtube και αλλές.

GPS,PREF,VISITOR_INFO1_LIVE,YSC,di2,loc,ouid,uid,uvc,vc,mus,__atuvc,__atuvs

Μετάβαση στο περιεχόμενο