Έπιασαν για τα καλά οι ζέστες και οι βεγγέρες στις βεράντες «εκ των ων ουκ άνευ» του ελληνικού καλοκαιριού. Ουζάκι και βεγγέρα. Όσο άγχος κι αν έχουμε οι καλοκαιρινές βραδιές το μαλακώνουν.
Οι γαρίδες μπορούν να γίνουν με χίλιους τρόπους , κι αυτός είναι από τους ευκολότερους και πιο γρήγορους. Εγώ δεν τις καθαρίζω για μου φαίνεται ότι παραστεγνώνουν στο ψήσιμο καθαρισμένες. Τα κελύφη και τα εντεράκια ας τα βγάλουν οι …καταναλωτές! Τις πλένω καλά καλά και στο τελευταίο ξέβγαλμα προσθέτω μια ιδέα λεμόνι. Αν δεν τις ψήσω αμέσως τις αφήνω να περιμένουν
περιχύνοντάς τις με χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Οι ψητές γαρίδες είναι νόστιμες αν δεν στεγνώσουν γι αυτό ανάλογα με το μέγεθός τους χρειάζονται 5-7 λεπτά από τη μια πλευρά και 3 -5 από την άλλη. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο συμπλήρωμα στο σερβίρισμά τους είναι το απλό λαδολέμονο με φρεσκοστιμμένο λεμόνι και καλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Υλικά:
Επί το έργον:
σε μια στρώση σε ελαφρά λαδωμένο ρηχό ταψάκι.
και από την άλλη πλευρά. Τώρα θα χρειαστούν 2-3 λεπτά λιγότερα.
Τα χτυπάμε καλά να γίνουν σαν γαλάκτωμα και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, περιχυμένες με το λαδολέμονο.
Παρατηρήσεις:
ξερή λουΐζα (λεμονόχορτο) ή με ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει. Επίσης μπορούμε να
προσθέσουμε ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα μαϊντανού στο σερβίρισμα .
Σούπερ σπέσιαλ μεζεδάκι, η νοστιμιά της απλότητας στο μαγείρεμα!
Φιλιά, καλό απόγευμα!
Πολυαγαπημένος μεζές!! Μήπως να πάω να βρω για βράδυ σήμερα.
Καλό Σ/Κ
τελειες οι γαριδες ετσι αλλα αφου θα την κανω την αμαρτια ας τις απολαυσω τηγανητες.
Ιδανικός καλοκαιρινός μεζές! Έτσι απλά, γαριδούλες, λεμονάκι, λαδάκι και καλή παρέα!