VIDEOS

Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)

Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)

Η καλύτερή μου μηλόπιτα! 

Οι μηλόπιτες είναι το γλυκό της εποχής. Φρέσκα μήλα στην αγορά, αρωματικά και νόστιμα, έτοιμα για κατανάλωση και …επεξεργασία!
Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)
Ολόκληρο το καλοκαίρι δεν αγοράζω μήλα. Έχουμε τόσα καλοκαιρινά φρούτα που δεν μου κάνει καμία όρεξη να χρησιμοποιήσω μήλα ψυγείου εκτός εποχής … Από τις αρχές του Οκτώβρη λοιπόν που κάνουν την εμφάνισή τους φρέσκα μήλα αρχίζουμε την κατανάλωσή τους. Αφού
μάλιστα ένα μήλο μόνο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, εμείς φιλοδοξούμε να  καλύψουμε την καλοκαιρινή αποχή από τον πρώτο μήνα!
 Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)
Και επειδή ωμά , πόσα να φάει κανείς, έχω ήδη φτιάξει  3 φορές μηλόπιτα!  Μάλιστα τις δυο τελευταίες φορές τα μήλα μου ήταν λασιθιώτικα. Ντόπια ποικιλία μικρών αρωματικών μήλων του καλλιεργούνται στο οροπέδιο Λασιθίου και είναι ιδιαίτερης νοστιμιάς .
Στο οροπέδιο παράγονται τα «ορεινά προϊόντα» της Ανατολικής Κρήτης όπως έχω ξαναγράψει. Νόστιμες πατάτες και όσπρια και εξαιρετικά μήλα, φιρίκια και άλλα.
Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)
 Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι η αγαπημένη μου προσωπικά (στην οικογένεια αρέσουν περισσότερο κάποιες άλλες).Τη θεωρούμε όμως και σχετικά υγιεινή γιατί δεν έχει αυγά και γι αυτό τη φτιάχνω συχνότερα από άλλες συνταγές όταν είμαστε οι δυο μας με τον συζυγο. Τα υλικά της είναι ελάχιστα και εκτός  ίσως από την μαύρη ζάχαρη όλα τα υπόλοιπα τα έχουμε πάντα στο σπίτι. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και την συνηθίζω εδώ και πολλά χρόνια! Μάλιστα είχα δώσει αυτή τη συνταγή και στο hungry.
Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)
 Είναι ίσως η μόνη που έχει ξεφύγει από τη μανία μου να αντικαθιστώ το βούτυρο με ελαιόλαδο γιατί κάποτε που το αντικατέστησα έγινε τόσο τριφτή που δεν μπορούσα να την σερβίρω! Αν χρησιμοποιείτε μαργαρίνη στα γλυκά σας, έχει καλό αποτέλεσμα και αυτή, ιδιαίτερα η σκληρή.   Εγώ, όταν θέλω να την κάνω πιο light, αντικαθιστώ συνολικά το ζυμάρι της.
 Μηλόπιτα σκεπαστή (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  • Συχνά προσθέτω στη γέμιση λίγες σταφίδες ή/και λίγα καρύδια. Επίσης πολλές φορές ραντίζω τα μήλα με λίγο κονιάκ ή κάποιο αρωματικό λικέρ.
  • Σε περίπτωση νηστείας κάνω το δεύτερο ζυμάρι και αντικαθιστώ το γιαούρτι με χυμό πορτοκαλιού.
  • Έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς όλους τους τύπους σκούρας ζάχαρης .  Με όλες  γίνεται νόστιμη, αν και προσωπικά προτιμώ την πολύ σκούρα από μελάσσα που είναι λίγο υγρή.

Καλή βδομάδα σε όλους!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο