Αλμυρά

Ψάρι σε κρούστα αλατιού

Ο εύκολος τρόπος για νόστιμο ψητό ψάρι! 

Λατρεύετε το ψάρι αλλά σιχαίνεστε το καθάρισμά του και πολύ περισσότερο το καθάρισμα της κουζίνας και των σκευών που θα το μαγειρέψετε; Έχω ένα τρόπο που μας απαλλάσσει απ’ όλα αυτά και επί πλέον δίνει νόστιμο και αρκούντως ζουμερό διαιτητικό ψαράκι. Ο τρόπος είναι γνωστός στους λάτρες του ψαριού σε όλη την Ελλάδα, αρκετά συχνός στην Κρήτη, και προσφέρεται και για φρέσκο και για κατεψυγμένο ψάρι. Το φτιάχνω πολύ συχνά με τον τρόπο αυτό γιατί δεν έχει κόπο ούτε πριν ούτε μετά το μαγείρεμά του και επί πλέον είναι πεντανόστιμο.

Τελευταία διάβασα κάπου για το μπουκετάκι των μυρωδικών στην κοιλιά του και όντως του πηγαίνει πολύ.Καλό όμως είναι τα ψάρια μας να είναι πάνω από μισό κιλό το καθένα αλλιώς προτιμούμε τη σχάρα (με όλες τις …συνέπειες). Το δικό μου ψάρι αυτή τη φορά ήταν ένα φαγκρί περίπου 800 γραμμάρια.
Μετά λοιπόν το παστό ψάρι, ας φάμε και λίγο νωπό, συνεπείς και στην κρητική δίαιτα που θέλει συχνή κατανάλωση ψαριών και στη δίαιτα μειωμένων θερμίδων που θέλει ψητά τα φαγητά μας!

Παρατηρήσεις

1)Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο ψάρι πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει πριν να το ψήσουμε.

2) Πολλοί φτιάχνουν την κρούστα του αλατιού σαν πάστα ανακατεύοντας το αλάτι με ασπράδι αυγού. Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι.

3) Έχω φτιάξει μ΄ αυτόν τον τρόπο φαγκρί, τσιπούρες, συναγρίδα, και πετυχαίνει με όλα.Δεν γίνεται καθόλου αλμυρό.Τα λέπια (που δεν βγάζουμε )αφήνουν να περάσει μόνο όσο αλάτι χρειάζεται το ψάρι μας.

4)Όσοι δεν νοιάζονται για θερμίδες, μπορούν να το σερβίρουν και με μια σως μαγιονέζας αλλά προσωπικά πιστεύω ότι με το απλό λεμονόλαδο είναι καλύτερο

5) Η μουστάρδα δίνει πιο κρεμώδη υφή στο λεμονόλαδο και πηγαίνει με το ψάρι.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Vita

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές