VIDEOS

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Εύκολο ανοιξιάτικο πιάτο, απολαυστικός μεζές!

Το φτιάξαμε στις αρχές της Σαρακοστής.  Είχα χρόνια να το φτιάξω και επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος ψησίματος επειδή είχα πολλές δουλειές και επειδή όπως θα δείτε είναι και σχεδόν …διαίτης! Μας  άρεσε τόσο πολύ που όταν θελήσαμε να το ξαναγευτούμε πριν λίγες μέρες, είπαμε «ας το δείξουμε με video για να φανεί πόσο εύκολο είναι!».

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Είναι πράγματι ένας εύκολος τρόπος για να μαγειρέψουμε σουπιές και να γίνουν «λουκούμι» χωρίς να στεκόμαστε πάνω από την κατσαρόλα. Η λαδόκολλα παλιότερα και το χαρτί ψησίματος στις μέρες μας είναι σωτήρια λύση μαγειρέματος γιατί αφενός δίνουν νόστιμα ψητά και αφετέρου αφήνουν σχεδόν καθαρά τα σκεύη που χρησιμοποιούμε, σημαντικό πλεονέκτημα ιδιαίτερα σε περιόδους που έχουμε πολλές δουλειές!

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Κι αν είναι η Μεγαλοβδομάδα τέτοια περίοδος! Ακόμη και οι πιο «χαλαροί» τύποι ένα ζόρι το τραβάνε τέτοιες μέρες να προλάβουν δουλειές, ψώνια, καθαριότητα, προετοιμασία εδεσμάτων και βέβαια βόλτες και θρησκευτικά καθήκοντα. Αναζητούμε φαγητά στο πνεύμα των ημερών ανεξαρτήτως αν νηστεύουμε συνειδητά… Πολλοί και για να γίνει πιο έντονη η επιθυμία μας για τον οβελία! Τα πιάτα με θαλασσινά είναι κλασική επιλογή για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Δεν το λέω όμως μεγαλοβδομαδιάτικο τούτο το πιάτο γιατί είναι μεζές για όλη την  Άνοιξη! Απολαυστικό και ως μεζές στη μέση του τραπεζιού. Με τα άφθονα κρεμμυδάκια, τον μπόλικο δροσερό μαϊντανό, το φρέσκο (κατά προτίμηση) σκορδάκι,  και με το άρωμα της θάλασσας που αφήνει το μελάνι της σουπιάς για όσους δεν φοβούνται τη μαυρίλα του! Φτιάξτε το από βδομάδα, αλλά απολαύστε το και τον υπόλοιπο χρόνο, όσο βρίσκετε πράσινα τρυφερά κρεμμυδάκια!

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Όχι ότι δεν γίνεται το πιάτο και χωρίς μελάνι… Χωρίς μελάνι ήταν η συνταγή η αρχική πάνω στην οποία έκανα τις δικές μου παρεμβάσεις σε ποσότητες και διαδικασία (από πολύ παλιό περιοδικό, της  Εύης Βουτσινά αν θυμάμαι καλά). Εγώ όπως θα έχετε δει οι τακτικοί αναγνώστες, σε όλα τα μαγειρέματα με σουπιές βάζω το μελάνι, με αποκορύφωμα «μαυρίλας» τις σκέτες κρασάτες σουπιές με το μελάνι τους.

Σουπιές στη λαδόκολλα (VIDEO)

Παρατηρήσεις

  1. Αν η σουπιά είναι μεγάλη, κόβουμε το κεφάλι της και μετά το υπόλοιπο σώμα σε 3-4 κομμάτια. Τις μικρές τις βάζουμε ολόκληρες, είναι και πιο ωραίες στο σερβίρισμα αλλά δεν βρήκα μικρές για το video.
  2. Οι ποσότητες για τις «πρασινάδες» είναι ενδεικτικές. Μπορούμε να τις ελαττώσουμε ή να τις αυξήσουμε, ρυθμίζοντας βέβαια και τις ποσότητες του ελαιολάδου και του κρασιού.
  3. Αντί να τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, μπορούμε να δέσουμε με σπάγγο μαγειρικής το δεματάκι με τη λαδόκολλα.
  4. Οι μικρές σουπιές θέλουν 1 ώρα στον φούρνο, η μεγάλη έχει πιο σκληρή σάρκα και θέλει περισσότερο χρόνο.
  5. Αν όταν ανοίξουμε το πακέτο έχει πολλά υγρά το φαγητό μας, το βάζουμε για λίγο ακόμη στον φούρνο ανοιγμένο.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο