Η πρότασή μας

Η πρότασή μας #4: Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Η πρότασή μας αυτή την εβδομάδα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη! Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι απαραίτητα για να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στα σπίτια μας. Τα κρεμώδη γλυκά της τελευταίας στιγμής, οι τούρτες και τα σοκολατάκια συμπληρώνονται οπωσδήποτε με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, χριστόψωμα, αλλά κι ένα χριστουγεννιάτικο κέικ που θα σας αρέσει (πρέπει όμως να το φτιάξετε όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί χρειάζεται χρόνο ωρίμανσης ). Οι δικές μας συνταγές είναι εδώ, μελετήστε τις και επιλέξτε!

Κλικ στον τίτλο της συνταγής 

1)Οι εξαιρετικοί κλασικοί κρητικοί κουραμπιέδες  της γιαγιάς μου, με κανέλα και γαρύφαλλο!

 

2)Τα κατάλευκα μικρά κουραμπιεδάκια-μπουκίτσες !

 

3)Οι νηστίσιμοι υγιεινοί κουραμπιέδες λαδιού, με κανέλα και γαρύφαλλο εννοείται… (η κανέλα και το γαρύφαλλο είναι το χαρακτηριστικό του κρητικού κουραμπιέ).

 

4)Μελομακάρονα με συνταγή 100 ετών!

 

5)Τα γεμιστά μου μελομακάρονα!

 

6)Τα κλασικά μου μελομακάρονα!

 

7)Τα περίφημα κρητικά ξεροτήγανα

 

8) Αλλά και αυγοκαλάμαρα  (δίπλες)

 

9)Χριστουγεννιάτικο κέικ φρούτων

Και φυσικά μη ξεχάσουμε το απαραίτητο Χριστόψωμο (στους περισσότερους αρέσει η πρώτη συνταγή αν κρίνω από την περυσινή προσέλευση στο site…).

 

10) Χριστόψωμο  με αυγά και βούτυρο

 

11) Χριστόψωμο νηστίσιμο

 

Θα ακολουθήσουν σε 2-3 μέρες οι προτάσεις μας για παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα φαγητά. Τα σιροπιαστά μας, μαζί με τις βασιλόπιτες την επόμενη εβδομάδα.

Αν  χρειάζεστε νωρίτερα κάποια συνταγή, ας αφήσετε σχετικό σχόλιο εδώ.

Καλές γιορτές και καλή επιτυχία σε ό,τι φτιάξετε! 

 

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές