Vegan/vegetarian

Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Και πολύ υγιεινά θα έλεγα…
Υγιεινότερα από άλλα αφού γίνονται με ελαιόλαδο και  περιέχει 1/25 του αυγού καθένα τους! Η συνταγή αυτή είναι άλλη μια  μετατροπή προς το υγιεινότερο παλιότερης συνταγής.
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Το βούτυρο αντικαταστάθηκε με ελαιόλαδο, τα 2 αυγά μειώθηκαν σε ένα και έτσι το μόνο …επιλήψιμο που διατηρήθηκε  είναι η ζάχαρη που κι αυτή μπορεί να αντικατασταθεί με μαύρη ζάχαρη.
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Μπορούμε ακόμη να επιλέξουμε για τη γέμιση μαύρη σοκολάτα αντί πραλίνας φουντουκιού γνωστής μάρκας που χρησιμοποίησα εγώ σήμερα λόγω βιασύνης.
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Τελικά το ελαιόλαδο ταιριάζει με τη σοκολάτα. Στα περισσότερα σοκολατένια γλυκά που έχω επιχειρήσει την αντικατάσταση του βουτύρου με λάδι  το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό.
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά
Ας κρατήσουμε λοιπόν το βούτυρο για πολύ ειδικές-γιορτινές περιπτώσεις και ας καθιερώσουμε το ελαιόλαδο στα γλυκά της καθημερινότητάς μας.   Είναι πιο υγιεινό, πιο οικονομικό και το έχουμε πάντα στο σπίτι μας. Τέτοια απλή, οικονομική , εύκολη, καθημερινή  συνταγή είναι τούτη εδώ!
Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας εύκολα, γρήγορα και οικονομικά

Παρατηρήσεις

1)Τα μπισκότα μπορούν να καταναλωθούν και μονά, χωρίς γέμιση. Τότε αυξάνουμε τη ζάχαρη σε 1 κούπα .

2)Το κακάο  καλό είναι –σε όλες τις συνταγές- να το προσθέτουμε κοσκινισμένο για να μη κομπιάζει στις ζύμες μας.

3)Γίνονται 50 περίπου μονά μπισκότα , άρα 25 διπλά αν προτιμήσουμε να τα ενώσουμε.

4)Σε αυτή τη θερμοκρασία και με αυτό το χρόνο ψησίματος, τα μπισκότα γίνονται  μαλακά. Αν τα θέλουμε τραγανά, θα τα ψήσουμε στους 160 – 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο