Έξω από την κουζίνα

Χρόνια Πολλά Μάνα!

Χρόνια Πολλά Μάνα!
Χρόνια Πολλά Μάνα!

Το θεωρώ ένα από τα ωραιότερα ποιήματα για τη μάνα. Κάθε φορά που το διαβάζω το βρίσκω και πιο συγκινητικό. Το άκουσα για πρώτη φορά στην εκπομπή “Έχει γούστο” της ΝΕΤ, να το απαγγέλει μοναδικά η αξέχαστη Σμάρω Στεφανίδου. Έπεσα πάνω στην εκπομπή τυχαία και δεν είχα προλάβει να ακούσω ούτε ποιητή ούτε κανένα άλλο στοιχείο για το ποίημα. Έτσι βρήκα από το internet την ηλεκτρονική τους διεύθυνση  έστειλα mail στην κυρία Στεφανίδου και στην κόρη της κυρία Λήδα Σάνταλα.
Μου το έστειλαν ευχαρίστως και τις ευχαριστώ γιατί το θεωρώ συγκλονιστικό. Είναι του Κώστα Π. Παναγιωτόπουλου  και “περιγράφει” το ρόλο της μάνας έτσι όπως τον έχω στο μυαλό μου, έτσι όπως τον έμαθα από την μητέρα μου , έτσι όπως ελπίζω να έχω λειτουργήσει κι εγώ για τα παιδιά μου. Γιατί τα παιδιά είναι πουλιά.Σίγουρα θα με καταλαβαίνουν περισσότερο οι μαμάδες που έχουν μεγάλα παιδιά πια…

Χρόνια Πολλά Μάνα!

 

   Μια μάνα τραγουδά

 

Βλέπω. Μεγαλώνουν τα μάτια σου παιδί μου.
Για να κοιτάξεις πιο πέρα από μένα.
Βλέπω.Μεγαλώνουν τα πόδια σου παιδί μου.
Για να μου φύγεις.
Βλέπω. Μεγαλώνουν τα χέρια σου παιδί μου.
Για να με σπρώξεις.
Βλέπω. Μεγαλώνουν οι σκέψεις σου παιδί μου.
Για να με ξεχάσεις.

 

 

 

Ξέρω. Εγώ μεγάλωσα τα μάτια σου,
εγώ μεγάλωσα τα πόδια και τα χέρια σου,
εγώ μεγάλωσα τους δρόμους και τις σκέψεις σου,
εγώ σε μεγάλωσα παιδί μου.
Και δεν με νοιάζει.
Καλά είναι κι έτσι.
Καλά είναι κι έτσι. Παιδί μου.

Το αφιερώνω σε όλες τις μανούλες του κόσμου και βέβαια στη δική μου. Και  σε όλα τα παιδιά!

Χρόνια μας Πολλά! Να χαιρόμαστε τα παιδιά μας και τις μανούλες μας.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο