μπαίνουν για τα καλά στην κουζίνα μας και να χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές.
Υλικά
½ κιλό κουμ κουάτ.
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες ρακή
2 κούπες νερό
Προαιρετικά, 4 σταγόνες κίτρινο και 1 σταγόνα κόκκινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής
Επί το έργον
Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα κάθε κουμ κουάτ σε 2-3 σημεία και τα βάζουμε σε βάζο με τη μια κούπα ζάχαρη και τις 2 κούπες ρακή. Ανακατεύουμε να λιώσει η περισσότερη ζάχαρη κινώντας πέρα δώθε το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος (π.χ. σε ένα ντουλάπι, σε ένα σημείο της κουζίνας που δεν λιάζεται, σε μια αποθήκη) για 1 μήνα. Κουνάμε πότε πότε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε τις 2 κούπες ζάχαρη με 2 κούπες νερό για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αδειάζουμε το σιρόπι στο βάζο, προσθέτουμε και την τρίτη κούπα ρακής και το ξανακλείνουμε για 3-4 μέρες.Διπλώνουμε ένα κομμάτι τούλι στα δύο και βάζουμε ανάμεσα ένα κομμάτι βαμβάκι. Αυτό το αυτοσχέδιο φίλτρο το βάζουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε το λικέρ μας. Πρέπει να είναι διάφανο. Το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε!
Παρατηρήσεις
1)Επειδή ήθελα λίγο πιο έντονο το χρώμα, μετά τη διήθηση πρόσθεσα 4 σταγόνες κίτρινο χρώμα και 1 κόκκινο , ώστε να πάρει μια πιο πορτοκαλί απόχρωση. Ήταν αρκετές για τις παραπάνω ποσότητες. Πώς σας φαίνεται;
2)To κουμ κουάτ έχει πολύ λεπτό άρωμα κι έτσι δεν βάζω άλλο αρωματικό στο λικέρ μου. Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο ή 1 ξυλάκι κανέλας -πάντα ταιριάζουν με τα εσπεριδοειδή- είτε στο βάζο με το φρούτο είτε στο βράσιμο του σιροπιού.
3)Τα λικέρ με ρακή είναι χωνευτικά και κλείνουν πολύ ωραία κάθε γεύμα. Φυσικά, ταιριάζουν πάντα και με όλα τα είδη σοκολάτας! Αντί λοιπόν άλλου κεράσματος για όσους επιμένουν να γιορτάζουν σήμερα, εγώ θα τους ευχηθώ τα χρόνια πολλά με το αρωματικό μου λικέρ!
Update: 3-2-2017
Το φετινό λικέρ, μισή δόση όλη κι όλη, θα γίνει πρώτη φορά με τα δικά μας κουμ κουάτ!
Το έχω στην επώαση και περιμένω.
Στη γειτονιά μου άνοιξε μια κοπελιά μαγαζάκι με Κρητικά προϊόντα και βρίσκω καλή ρακή αλλά κι άλλα πράγματα.
Για χρώμα δε με βλέπω να βάζω.
Καλό βράδυ
Πάρα πολύ φίνο, Βαγγελιώ μου το λικεράκι σου! Να'χα λίγο δε θα'λεγα όχι τώρα!!!
Στην υγειά σου Βαγγελιώ.
Πολύ ωραίο το λικερ κουμουατ.. Κι εγώ συμφωνώ που δεν έβαλες άλλο μυρωδικό μέσα(κανέλα κλπ) γιατί θα κάλυπτε το άρωμα του κουμκουάτ.
Χρόνια πολλά για σήμερα με λικεράκι και σοκολατάκια 🙂
Φιλιά
Απίθανο χρώμα, πολύ λαμπερό!
Έχει μια γλάστρα με κουμ κουάτ η μαμά μου, θα της δώσω τη συνταγή σου γιατί μου έχει πει αρκετές φορές ότι θέλει να τα κάνει κάτι και δεν ξέρει τι!
Πολλά φιλιά!
Α! Τώρα πήγες στο κουμ κουάτ;;;
Καλά δεν σε προλαβαίνω μιλάμε.
Σήμερα-αύριο υπολογίζω να φιλτράρω το μανταρίνι (που με έβαλες στα αίματα κι'έφτιαξα).
Αλλά κουμ κουατ, που να τρέχω για να βρω Βαγγελιώ μου.
Καλό ΣΚ.
ειπα και εγω. τι δουλεια εχουν τα κουμκουατ στην κρητη????? 🙂
τελειο!!!! εγω το κουμκουατ το βρισκω εδω και περιπου ενα χρονο στο μιλανο!
Βαγγελιώ μου είναι πάρα πολύ ωραίο.Συμφωνώ που δε πρόσθεσες κάποιο αρωματικό επλιπλέον.
Φιλιά!!!
Τι ωραίο χρώμα που έχει το λικεράκι σου! Φαντάζομαι και η γεύση του θα είναι πολύ ιδιαίτερη!
Καλό σ/κ Βαγγελιώ μου!
Τώρα που το λες… έχω ένα μπουκάλι που κουβάλησα από την Κέρκυρα… Χμμμμ!!! Άντε, γεια μας! 😉
!!!!!ω!!!απιθανο!!
…irida…
Οι συνταγές είναι πολύ ωραίες αλλα η γλώσσα που γραφετε
με τόση αλόγιστη χρήση υποκοριστικών δεν υποφέρεται.
Φιλικά ενας ανώνυμος
Ένα μικρο δείγμα….
με τηγανισμένες τις πατατούλες μας
Προσθέτουμε αρκετό νεράκι
και λίγο νεράκι
τρώγεται μαζί με τη σαρδελίτσαι το πιπεράκι και το λεμονάκι
σε πολλά φαγάκια
Καλοδεχούμενη η κριτική σας αλλά αν μου λέγατε και πού τα βρήκατε αυτά μαζεμένα, σε ποιο post εννοώ, θα με υποχρεώνατε… Γιατί μαζεμένα δεν τα είδα πουθενά. Εδώ απ' ότι είδα δεν υπάρχουν και πολλά υποκοριστικά. Ας σχολιάζατε εκεί που τα βρήκατε.
Προσπαθώ να σέβομαι τη γλώσσα και να μην κάνω τραγικά λάθη. Τώρα αν για κάποιους δεν υποφέρεται τι να πω…
Το "φιλικά" είναι οξύμωρο εδώ; Επειδή σας βλέπω ειδικό στα φιλολογικά ρωτάω. Γιατί πόσο φιλικό μπορεί να είναι τον "δεν αντέχεται";
Πάντως, αν κάτι υπερβαίνει την ευαισθησία μας -και έχουμε την δυνατότητα- καλό είναι να το αποφεύγουμε!
΄το έφτιαξα και έγινε τέλειο! τι κάνω όμως τα κουμκουάτ μετά? λυπάμε να τα πετάξω!
ωραια η συνταγη λικερ κουμ κουατ με τσικουδια
λικερ
Τέλειες συνταγές!
Ευχαριστώ πολύ!
Best regards
commercials
connection with Corfu Island?