Άρθρα

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Γεύσεις που ξεχωρίζουν!

 

Την περασμένη Πέμπτη είχαμε την τύχη να παρευρεθούμε στο Κτήμα Καλαθάκη όπου οι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες μας από τα Μερακλίδικα της Οικογένειας Κυριακάκη διοργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης!

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Η ατέλειωτη γκάμα προϊόντων της εταιρείας αξιοποιήθηκε με δημιουργικό τρόπο από μια έμπειρη ομάδα σεφ, δίνοντας θαυμάσια αποτελέσματα! Το μενού που οργάνωσε και επιμελήθηκε ο σεφ Μανόλης Καστανάκης είχε αυτό που λέμε ΑΠ’ΟΛΑ!

Τα κλασικά κι αγαπημένα σπιτικά ντολμαδάκια τυλίγονταν μπροστά μας και συνοδεύτηκαν με μους γιαουρτιού και τζελ λεμόνι, οι γεμιστοί με μυζήθρα και δύοσμο ανθοί κολοκυθιού παρουσιάστηκαν σε κουρκούτι με τζελ πιπερόριζας με λεμόνι ενώ οι λαχανοντολμάδες με ρύζι με γλάσο πιπεριάς και σχοινόπρασο.

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Έχοντας ανέκαθεν αδυναμία στα ζυμαρικά, επικεντρωθήκαμε στο stand της Ερασμίας όπου μας “κερνούσε” χωρίς σταματημό! Ξεχωρίσαμε για την γεύση της την ραβιόλα με απάκι και γραβιέρα που συνοδεύτηκε από κρέμα λιαστής τομάτας και τηγανιτά καπαρόφυλλα. Επίσης, η ραβιόλα με κίτρινη κολοκύθα με πέστο φιστίκι Αιγίνης, γλάσο πορτοκάλι, φλεξ αμύγδαλο και γαρίδα μαρινέ έδωσαν ένα πολύπλοκο και ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα που κέρδισε τις εντυπώσεις μας! Η σαλάτα με στροτσαπρέτι με dressing από σουσάμι, η ραβιόλα μανιτάρι και αρισμαρί με γλάσο βουτύρου, τρούφα και ξύσμα λεμόνι, τα λαζάνια με μοσχάρι και κρέμα γιαουρτιού και το πράσινο τορτελίνι (γεμιστό με κρητικό ανθότυρο, γραβιέρα & σκληρά τυριά) με γιαχνερά και κρέμα γραβιέρα συμπλήρωσαν ένα πραγματικό πολύ δυνατό μενού ζυμαρικών!

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Η εταιρεία εξειδικεύεται και στα προϊόντα τηγανιού (ιδανικά για πρωινά, ορεκτικά και επιδόρπια) και το απέδειξε δίνοντας μας μια εντυπωσιακή επιλογή ανάμεσα σε αλμυρά πιτάκια με κίτρινη κολοκύθα, πιτάκια με μελιτζάνα και φέτα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και καρύδια, κρητικές τυρόπιτες με χαρούπι με κρέμα λεμόνι και περγαμόντο, κρητικές πίτες με απάκι και γραβιέρα σε σαλάτα παπούλες με dressing αγουρίδας, αρχοντικά πιτάκια με μυζήθρα, δυόσμο και ξύσμα λεμόνι με μέλι, κανέλα και καρύδι, χορτοπιτάκια με εσπούμα φέτας και αρωματικό λάδι, σαρικοπιτάκια με μαρμελάδα μανταρίνι και κομφί κουμκουάτ και τάκος από φύλλο τηγανιού με μυζήθρα και αχλάδι ποσέ!

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Οι δημιουργίες φούρνου δεν γίνεται να λείπουν από κάθε ξενοδοχείο και εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του και τα Μερακλίδικα από την Οικογένεια Κυριακάκη είναι εδώ για να καλύψουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών! Τυρόπιτες, σπανακόπιτες, σπανακοτυρόπιτες, κοτόπιτες, πρασόπιτες, μεσογειακές, κιμαδόπιτες, κολοκυθόπιτες, μπουγάτσες με κρέμα, στριφτά με σπανάκι, στριφτά με ταχίνι, ρολίνια με σπανάκι, μηλοπιτάκια, κρουασανάκια πραλίνας, κρουασανάκια μαργαρίνης, σουσαμένια με πραλίνα, σουσαμένια με πικ νικ, βάσεις πίτσας, φύλλο κουρού και φύλλο χαρούπι, διαλέξτε και πάρτε!

Μια “Μερακλίδικη” γευστική εμπειρία!

Όσο για εμάς; Και δοκιμάσαμε πρωτότυπες και ιδιαίτερες γεύσεις και μιλήσαμε με τους φίλους και συνεργάτες μας και περάσαμε όμορφα! Αν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου και τα ένθερμα σχόλια στις δοκιμές των συνταγών και των προϊόντων, και αυτή η τουριστική σεζόν προμηνύεται πολυάσχολη και πετυχημένη για τα Μερακλίδικα! Τους το ευχόμαστε από καρδιάς!

Αν ασχολείστε με την εστίαση μπορείτε να δείτε όλους τους κωδικούς προϊόντων χονδρικής της Οικογένειας Κυριακάκη και να επιλέξετε εκείνα που θέλετε για την επιχείρησή σας. Προσθέστε παραδοσιακές και απολαυστικές γεύσεις στον κατάλογο του εστιατορίου ή στο μενού του ξενοδοχείου σας! Καλέστε στο 2810 255 087 για μία δωρεάν παρουσίαση ή δείτε όλα τα προϊόντα των Μερακλίδικων εδώ!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο