Βαλσαμικό ξίδι

Το βαλσαμικό ξύδι ( aceto balsamico) είναι συμπυκνωμένο και αρωματικό ξύδι που κατάγεται από την Ιταλία και  παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μέρος από μούστο σταφυλιών. Η λέξη balsamico παραπέμπει σε θεραπευτική ουσία και ίσως χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Παρασκευάζεται πλέον και στη χώρα μας με εκχύλιση σταφίδας ή με προσθήκης γλεύκους σταφυλιών σε ξίδι από κρασί. Συνήθως περιέχει και καραμελόχρωμα.

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο