VIDEOS

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)

Εύκολη, “παιδική” παρασκευή! 

Κι αυτή η ανάρτηση ετεροχρονισμένη είναι! Πάνω που ήμουν έτοιμη να δημοσιεύσω τη συνταγή για την τούρτα με το ζελέ φράουλα (γραμμένη εξ ολοκλήρου την είχα), ήρθε «δεσμευτική» εντολή! «Το βρήκα γιαγιά! Αυτό το γλυκό θα γυρίσουμε βιντεάκι». Αναβλήθηκε η ανάρτηση και δυστυχώς δεν βρέθηκε χρόνος να γυριστεί το βιντεάκι  όσο τις είχα εδώ…

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)

Μέχρι να καταλήξουμε στη συνταγή πέρασαν οι μέρες. Οι «γιαγιάδες του καλοκαιριού» με καταλαβαίνουν απόλυτα. Τι να πρωτοκάμουμε μαζί. Τι εμπειρίες, τι μνήμες να πάρουνε μαζί τους να μη μας ξεχάσουν, να λαχταρούν να ξανάρθουν. Τι να ζήσουμε που να μας φέρνει χαμόγελα και όχι δάκρυα όσο θα είναι μακριά.

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)
Με αχλάδια, ροδάκινα και ζελέ ανανά

Τα έλεγα και πέρυσι στην αντίστοιχη ανάρτηση με το smoothie της Αγγελικήςμου. Και πάλι ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε χωρίς αγκαλιές, χωρίς ενδιάμεσες συναντήσεις. Με skype και messenger οι επαφές, μια μικρή παρηγοριά η όραση και ακοή ίσα για να καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμες είναι η αφή και η όσφρηση. Γιατί σαν τα χεράκια τους στο λαιμό και σαν τη μυρωδιά των μαλλιών τους άλλο πολύτιμο δεν έχουμε.

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Διαβάσαμε, λογαριάσαμε, παίξαμε, ζωγραφίσαμε, γράψαμε σε χαρτί αλλά και στην άμμο, πλέξαμε, μαγειρέψαμε, πλάσαμε κουλουράκια, κολυμπήσαμε, κάναμε μικρές βόλτες, μαλώσαμε, φιλιώσαμε. Είπαμε ιστορίες για πλανήτες και θεούς με ίδια ονόματα, πολλαπλασιάσαμε και διαιρέσαμε αριθμούς και δουλειές!

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)

Κοσμογονία και εξέλιξη των ειδών… Και προς επίρρωση, πήγαμε μια μοναδική (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μεγάλη βόλτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ηρακλείου μιας και η μικρή μας λατρεύει ό,τι σχετίζεται με δεινόσαυρους. Τους είδαμε, αλλά είδαμε και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα ζώα, υλικό για κουβέντες πολλών ημερών. Άλλωστε και ο ίδιος ο χώρος εκεί προσφέρει πολύ αξιόλογες δραστηριότητες για παιδιά. Να πάτε!

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)

Αυτή η πανδημία που δε λέει να υποχωρήσει δε μας άφησε πολλά περιθώρια για άλλες περιηγήσεις. Δεν είναι κι εύκολο να έχεις δυο μικρά παιδάκια με μάσκες σε κλειστούς χώρους. Αφήσαμε πολλά να δούμε τα επόμενα καλοκαίρια. Ας περιμένουμε, ας είμαστε αισιόδοξοι…Και ας ελπίσουμε πως φέτος θα σμίξουμε και ενδιάμεσα. Ό,τι μπορούσαμε για πρόληψη και προφύλαξη, εμείς το κάναμε.

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)
Με αχλάδια και ροδάκινα και ζελέ φράουλα

Κι ενώ λοιπόν από την πρώτη μέρα λέγαμε τι θα γυρίσουμε φέτος σε βίντεο, δεν καταλήγαμε πουθενά.Το ένα μας φαινόταν δύσκολο, το άλλο επικίνδυνο, το τρίτο ήθελε πολύ χρόνο. Αυτή η τούρτα ήταν ένας συνδυασμός άλλων παρασκευών με γιαούρτι και ζελέ, που για να γίνει κάπως πιο εντυπωσιακή ως επιδόρπιο της πρόσθεσα καρύδα! Τους άρεσε. Την φτιάξαμε πολλές φορές. Πάνω που διαλέξαμε συνταγή, τέλειωσαν οι μέρες! Κάποια εμπόδια των τελευταίων ημερών ματαίωσαν το γύρισμα!

Εύκολη «τούρτα» ζελέ (VIDEO)
Με σταφύλια κόκκινα και ζελέ λεμόνι

Τους το οφείλαμε όμως και έπρεπε να το γυρίσουμε αυτό το βίντεο! Το γλυκό τους άρεσε, το φτιάξαμε πολλές φορές όλο το καλοκαίρι και τώρα το περιμένουν. Θέλουν μάλιστα να το φτιάξουν μόνες τους για τους γονείς τους, αφού αναθέσουν στους μεγάλους τα «επικίνδυνα» κομμάτια της παρασκευής. Έτσι ήταν η συμφωνία: η γιαγιά το καυτό νερό στο ζελέ και το κόψιμο των φρούτων σε κομματάκια, και οι μικρές τα υπόλοιπα!

Παρατηρήσεις

  • Στην ουσία το ζελέ παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το κουτί του. Επειδή θέλουμε να είναι πιο σταθερό για να στέκει η τούρτα, βάζουμε λιγότερη συνολική ποσότητα υγρών απ’ όση θα βάζαμε αν το φτιάχναμε σε μπολάκια. Δηλαδή 400 ml για κάθε στρώση αντί για 500 που βάζουμε συνήθως.
  • Για να είναι διακριτές οι στρώσεις σ’ αυτά τα γλυκά πρέπει να πήξει σχεδόν τελείως η πρώτη στρώση και να προσθέσουμε τη δεύτερη λίγη λίγη, με κουτάλι ώστε να μη σπάσει το ζελέ της πρώτης στρώσης από το βάρος της δεύτερης.
  • Παρόλο που στην εμφάνιση είναι πιο εντυπωσιακό με ζελέ φράουλας, σε μας άρεσε καλύτερα με ζελέ ανανά και με ζελέ λεμονιού. Ταιριάζουν με την καρύδα. Ίσως την Άνοιξη με τις φρέσκιες φράουλες στη θέση των φρούτων να προτιμήσουμε τη φράουλα (όχι δηλαδή ότι δεν μας άρεσε και τώρα…). Λιγότερο μας άρεσε η εκδοχή με ζελέ κεράσι.
  • Η Αγγελική μου είχε την ιδέα να το φτιάξουμε κάποια στιγμή με διαφορετικά είδη ζελέ στην πάνω και την κάτω στρώση! Η επόμενη φορά θα είναι έτσι και θα συμπληρώσω φωτογραφίες.Είχε επίσης την ιδέα να βάλουμε τριμμένη σοκολάτα σε μια από τις στρώσεις. Το δοκιμάσαμε σε μια από τις παρασκευές. Δε μας πολυάρεσε…
  • Αντί κρύο νερό θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο χυμό στην πρώτη στρώση, αλλά εμείς προτιμούμε τις γεύσεις των φρέσκων φρούτων οπότε συνηθίζω το νερό.
  • Να πω πως δεν προσθέσαμε καθόλου ζάχαρη στο ζελέ, είναι ήδη αρκετά γλυκό και κατά΄τη γνώμη μου δεν χρειάζεται! Επίσης πρέπει να πω πως όταν ήταν εδώ οι μικρές μου χρησιμοποιήσαμε πλήρες γιαούρτι αλλά τώρα φτιάχνουμε το γλυκό και με 2% ή 5% λιπαρά. Έχει μια μικρή διαφορά το 2%, αλλά για μας είναι μια χαρά!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο