Διατροφή & υγεία

8 oφέλη από την κατανάλωση κρασιού

8 oφέλη από την κατανάλωση κρασιού

Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από αρκετές παθήσεις, λόγω των συστατικών που περιέχει.

Τα σημαντικότερα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει είναι:

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό λόγω του ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αύξηση της HDL χοληστερίνης.
  2. Βοηθάει στη διαχείριση του βάρους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη του κρασιού προλαμβάνει την πρόσληψη βάρους.
  3. Προστατεύει την καρδιά. Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού ωφελεί την καρδιά. Επίσης οι τανίνες έχουν προστατευτική δράση έναντι της καρδιακής νόσου.
  4. Προστατεύει τα οστά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού την ημέρα προστατεύει από την οστεοπόρωση τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.
  5. Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου: Μελέτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν αλκοόλ με μέτρο επιβράδυναν την γνωστική έκπτωση συγκριτικά με όσους δεν έπιναν.
  6. Ωφελεί την όραση: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού ωφελεί μακροπρόθεσμα την όραση. Μάλιστα όσοι έπιναν κρασί ήταν 43% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καταρράκτη συγκριτικά με όσους έπιναν μπύρα.
  7. Βελτιώνει τη διάθεση: Το αλκοόλ προκαλεί την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη.
  8. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου: Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυστραλιανή μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα ποτήρι κρασιού κάθε βράδυ είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στις ωοθήκες συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έπιναν κρασί.

Πηγή: thehealthy.com

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Γιώργος Αντάσουρας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί στα Χανιά όπου και κατοικεί με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά του. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχοντας αποκτήσει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, από το 2010 έως και σήμερα λειτουργεί την δική του ανεξάρτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος. Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο