Γλυκά

Μπισκότα με μαρμελάδα

Μπισκότα με μαρμελάδα

Καθένα τους μια μικρή ατομική πάστα φλώρα!

Τον γιορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο κι εμείς κάθε χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια παρόλο που δεν έχουμε Νίκο ή Νίκη μέσα στη στενή οικογένεια. Τον γιορτάζουμε γιατί 6 Δεκεμβρίου ήρθε στη ζωή μας το κοριτσάκι μας το πρώτο, η “μεγάλη” μας εγγονούλα.Το κέρασμα στα φετινά της γενέθλια είναι το απόλυτο γιαγιαδίστικο μπισκοτένιο γλυκό, η πάστα φλώρα αλλά σε εκδοχή ατομική, σαν μπισκότο μαρμελάδας!

Μπισκότα με μαρμελάδα

Άλλη μια γιορτή που φέτος θα βόλευε να είμαι εκεί επειδή πέφτει Κυριακή. Άλλη μια γιορτή που παρόλη την υπομονή μου νοιώθω πιο πολύ το βάρος των συνθηκών που ζούμε φέτος. Ας είναι… Να είμαστε όλοι καλά και πρώτα απ’ όλα εκείνη και η αδελφούλα της και οι γονείς της, και θα τα πούμε του χρόνου από κοντά τα Χρόνια Πολλά!

Μπισκότα με μαρμελάδα

Το μικρό μου κοριτσάκι έχει μεγαλώσει! Δεν το πιστεύω όταν βλέπω στο skype πως έχει γίνει μια όμορφη μικρή δεσποινίδα που μπορεί να διαβάζει και να λογαριάζει, που ζωγραφίζει υπέροχα και μαθαίνει Αγγλικά! Που κουβεντιάζει σοβαρά, που βάζει προτεραιότητες, που είναι μεθοδική μαθήτρια, που κάνει τσαχπινιές, που ξέρει τόσα πολλά για την ηλικία της!

Μπισκότα με μαρμελάδα

Διάλεξα για τη γενέθλιά της τούτα τα μπισκοτάκια από περιοδικό που μου έφερε ο μπαμπάς της σε ένα από τα τελευταία ταξίδια του (πριν κλειστούμε…). Ξέρουν τα παιδιά μου, όποτε βγουν έξω περιοδικό με συνταγές μου φέρνουν. «Τι θα καταλάβεις ρε μαμά από φιλανδικά;». Κι όντως λέξη δεν έβγαλα, αλλά την ιδέα –αυτήν και άλλες- την πήρα! Και θαρρώ πως τα δικά μου έγιναν ακόμη πιο όμορφα, τι λέτε; Η ζύμη είναι μια από τις δικές μου για πάστα φλώρα και εδώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα, πορτοκάλι και δαμάσκηνο.

Μπισκότα με μαρμελάδα

Κι επειδή η Αγγελικούλα μου το ‘χει όπως σας έχω ξαναπεί ΚΑΙ με την κουζίνα, έφτιαξα κάτι εύκολο για να το προσπαθήσει με τη μαμά της. Σαν να τη βλέπω να κόβει τα φυλλαράκια! Αγαπημένο μου, Χρόνια σου Πολλά! Να είσαι γερό, να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα, να γίνεις ένας ευτυχισμένος άνθρωπος! Και να θυμάσαι πως η γιαγιά θα είναι πάντα για σένα «σπαθί κι ασπίδα», όπως έγραφα στην ανάρτηση με το smoothie σου!

Μπισκότα με μαρμελάδα

Και με ζύμη γιαουρτιού

Κι άλλη παραλλαγή για τη ζύμη... 60 gr βούτυρο 80 gr γιαούρτι 30-50 gr άχνη 1 βανίλια 210 gr αλεύρι

Παρατηρήσεις

  • Έχω φτιάξει τη συνταγή δυο φορές, τη μια με ζύμη γιαουρτιού. Γενικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια τριφτή ζύμη συνηθίζουμε για τάρτες ή πάστα φλώρα, ακόμη και τη νηστίσιμη κουρού που ανέφερα στα υλικά (είναι ζύμη πασπαρτού…) .
  • Εννοείται ότι η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία μιας κλασικής πάστας φλώρας.
  • Για κάθε μπισκότο χρησιμοποίησα 5-7 gr μαρμελάδας. Πιο όμορφα έγιναν αυτά με τη λιγότερη. Δεν θέλουμε ξεχειλίσει στο ψήσιμο…
  • Θα πούμε άλλη φορά πληροφορίες για την πάστα φλώρα εν Ελλάδι. Σήμερα η ανάρτηση είναι της Αγγελικούλας μου!

Να χαιρόμαστε ό,τι αγαπάμε! Να είμαστε καλά και να προσέχουμε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο