Vegan/vegetarian

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με τυρί

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με τυρί

Πέστε την και pesto ή dip!

Σάλτσες κόκκινης πιπεριάς υπάρχουν ήδη δυο στο site. Αυτό δείχνει από μόνο του πόσο τις αγαπούμε. Εγώ τις λέω σάλτσες, αλλά θα μπορούσαμε να τις πούμε σαλάτες-αλοιφές ή και με τους πιο «μοντέρνους» όρους, dip ή pesto. Οι άλλες δύο είναι ντιπ για ντιπ vegan! Ετούτη εδώ η σάλτσα-σαλάτα έχει μέσα και το τυράκι της. Είναι που την ώρα που βάζω στο multi τις πιπεριές κάθε φορά, βάζω και ό,τι άλλο μου έρθει στο μυαλό είτε επειδή το έχω δει κάπου, είτε αυτοσχεδιάζοντας!

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με τυρί

Εδώ λοιπόν η έμπνευση της στιγμής με πήγε στο μισοτελειωμένο σακουλάκι με τα αράπικα φιστίκια που είχα χρησιμοποιήσει στο γλυκό ψυγείου με καραμέλα. Έτσι, σκέφτηκα να αντικαταστήσω το κουκουνάρι που δεν είχα με αυτά. Τυρί για μακαρόνια υπάρχει σχεδόν πάντα στο ψυγείο και επειδή η σάλτσα μου προοριζόταν για μακαρόνια, σκέφτηκα να προσθέσω λίγο κι απ’ αυτό στο multi… Δεν ανακάλυψα τον τροχό, έχω δει αντίστοιχες ιταλικές συνταγές πάρα πολλές! Γι αυτό εξάλλου τη λέω και pesto.

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με τυρί

Το αποτέλεσμα μας άρεσε πάρα πολύ και η σάλτσα έχει ήδη παρασκευαστεί 3-4 φορές μιας και είμαστε σε εποχή με άφθονες πιπεριές. Τη δοκιμάσαμε και με τις βίδες μας, αλλά και ως dip με τα κριτσίνια μας (προσεχώς η συνταγή τους, είναι πολύ νόστιμα). Κι αφού οριστικοποιήθηκαν οι αναλογίες και βγήκαν κάποιες αξιοπρεπείς φωτογραφίες, η συνταγή πήρε το δρόμο της δημοσίευσης!

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με τυρί

Δεν χρειάζονται πολλές, 3-4 πιπεριές όλες κι όλες που θα μπορούσε να είναι και του εμπορίου για ευκολία. Τα φιστίκια ταίριαξαν πάρα πολύ, μέχρι που σκέφτομαι να τα δοκιμάσω και στις άλλες συνταγές μου, την απλή με τα 3 υλικά όπου μπαίνει το κουκουνάρι και την άλλη σάλτσα πιπεριάς με τον πελτέ της ντομάτας που δεν έχει καθόλου ξηρούς καρπούς.

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς με τυρί

Παρατηρήσεις

  • Προσέχουμε το αλάτι αν το τυρί μας είναι αλμυρό.
  • Έχουμε δοκιμάσει τη σάλτσα με ξερό κρητικό αθότυρο, με γραβιέρα και με φέτα. Και οι τρεις εκδοχές μας άρεσαν αν και διέφεραν γευστικά! Με τα μακαρόνια (την πρώτη φορά που την έφτιαξα) δοκιμάστηκε με ξερό αθότυρο και ταίριαξε τέλεια. Με τα κριτσίνια είχα φέτα και έτσι έγινε πιο κρεμώδης.
  • Διατηρήθηκε στο ψυγείο 4 μέρες (μετά μας τελείωσε ;-)). Ίσως να διατηρείται και παραπάνω, αλλά λόγω του τυριού εγώ ήθελα να την καταναλώσουμε.
  • Οι σάλτσες πιπεριάς ταιριάζουν με όλα τα ψητά αλλά και με όλα τα τηγανητά. Βουτήξτε αν την φτιάξετε μια τηγανητή πατάτα ή ένα κομματάκι από σουβλάκι στο μπολ με τη σάλτσα!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! Να προσέχουμε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο