Οινικός περίπλους

Δοκιμάζοντας τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά των Μαλίχιν-Χρυσού

Δοκιμάζοντας τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά των Μαλίχιν-Χρυσού

Το Σάββατο 5/9 βρεθήκαμε στον χώρο της κάβας Wine vintage Studio στο Ηράκλειο και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας όπως επιβάλλουν οι καιροί, δοκιμάσαμε τα δημιουργήματα των Μαλιχίν-Χρυσού.

Δοκιμάζοντας τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά των Μαλίχιν-Χρυσού

Η οινολόγος Ηλιάνα Μαλιχίν και ο 4ης γενιάς αμπελουργός Σπύρος Χρυσός, μας συστήθηκαν πέρυσι με το πρώτο τους οινικό εγχείρημα, το Ρίζες2, ένα blend από προφυλλοξηρικούς αμπελώνες Βιδιανού από τον Φουρφουρά Ρεθύμνου και Ασύρτικου από τον αμπελώνα των Λούρων στη Σαντορίνη.

Δοκιμάζοντας τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά των Μαλίχιν-Χρυσού

Φέτος έρχονται με δύο νέα, μονοποικιλιακά κρασιά από Βιδιανό. Το ένα σε “young” έκδοση από βιολογικούς αμπελώνες 10-15 ετών, και το άλλο σε “Old” από αμπέλια άνω των 100 ετών!

Δοκιμάζοντας τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά των Μαλίχιν-Χρυσού

Μικρές στρεμματικές αποδόσεις, υπεραιωνόβια κλήματα και επικλινή εδάφη συνθέτουν ένα μοναδικό terroir και σε προετοιμάζουν για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Δοκιμάζοντας τα νέα μονοποικιλιακά κρασιά των Μαλίχιν-Χρυσού

Και στα δύο κρασιά η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με τις άγριες ζύμες των σταφυλιών με την θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 20 Βαθμούς C. Το Vidiano young vines παρέμεινε με τις λεπτές οινολάσπες για 6 μήνες ενώ το old vines για 12. Kαι τα δύο έχουν λαμπερό κίτρινο χρώμα,ενώ στη μύτη θα βρεις αρώματα από εσπεριδοειδή, λάιμ , γκρέιπφρουτ με ανθικές νότες που είναι πιο εμφανείς στο young vines ενώ στο old υπερισχύουν τα βότανα. Στο στόμα έχουν μέτριο όγκο,μέτρια προς υψηλή οξύτητα και μακρά πικάντικη επίγευση ενώ επιδέχονται παλαίωση για αρκετά χρόνια.

Δύο κρασιά σε περιορισμένες φιάλες, με πολύ μέλλον που αξίζει να δοκιμάσετε… Συνδυάστε τα ιδανικά, το “young” με φιλέτο ψαριού.

Το “old” με μανιτάρια ψητά με απάκι και ξινομυζήθρα.

 

Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση και έχει αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανώλης Παπαδακάκης

Ο Μανώλης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, είναι αμπελουργός και κάτοχος πιστοποίησης WSET στην γευσιγνωσία οίνου. Είναι λάτρης του κρητικού κρασιού ενώ μέσω του λογαριασμού του @winetravellergr στο instagram, προωθεί το επώνυμο ελληνικό κρασί σε όλο τον κόσμο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο