Άρθρα

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Αξίζει να το έχουμε στη γαστρονομική  βιβλιοθήκη μας!

Μαζεύοντας βιβλία και περιοδικά μαγειρικής και συνταγών για πάρα πολλά χρόνια, μπορώ να πω πως μπορώ να διακρίνω πια, ποια είναι προσεγμένα και αξίζουν να μείνουν στην βιβλιοθήκη μου και ποια πρέπει να αποσυρθούν. Η άποψη που εκφράζω για το βιβλίο της Ελένης Βονισσάκου στον υπότιτλο είναι απόλυτα αντικειμενική παρόλο που η Ελένη είναι από τις foodblogger που εκτιμώ ιδιαίτερα και θα μπορούσε αυτή η εκτίμηση και η συμπάθεια να με επηρεάσει. Η παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης είναι λοιπόν το θέμα της σημερινής ανάρτησης!

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Πρώτα πρώτα πρέπει να την ευχαριστήσω που με συμπεριέλαβε μέσα στους φίλους που έλαβαν το βιβλίο της. Μεγάλη μου τιμή η εμπιστοσύνη της! Ευχαριστώ για το υπέροχο δώρο που το απόλαυσα από την στιγμή που το πήρα στα χέρια μου! Ναι, η αισθητική αυτού του βιβλίου είναι εμφανής ακόμη κι από τον τρόπο που ήρθε συσκευασμένο! Δείτε μερακλίδικο και πανέμορφο τύλιγμα:

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Αυτό γίνεται ακόμη πιο εμφανές στο πρώτο ξεφύλλισμα. Άψογες φωτογραφίες, εξαιρετικό foodstyling, βολικό μέγεθος και στρωτή  ευανάγνωστη γραμματοσειρά στην πολύ καλή ποιότητα χαρτιού των σελίδων του! Η αίσθηση της αρτιότητας επιτείνεται στη δεύτερη, πιο προσεκτική ανάγνωση. Τι να πρωτοπεί κανείς για το περιεχόμενο: πρώτα πρώτα σοφή επιλογή των συνταγών αφού περιλαμβάνουν ό,τι θα ήθελε να δοκιμάσει ένας λάτρης της ελληνικής κουζίνας.  Θα το απολαύσει ο αγγλόφωνος έλληνας αλλά  και ο ξένος που επισκέφτηκε τη χώρα μας και θέλει να φτιάξει αυτά που δοκίμασε, στην πιο καλή τους εκδοχή. Ελληνικότητα αυθεντική, χωρίς τουριστικές φιοριτούρες! Some classic, some traditional, some with a small twist, όπως σημειώνει η Ελένη στον πρόλογό της.

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Σούπες, μαγειρευτά, λαδερά, αρκετά γλυκά (μέχρι και φανουρόπιτα)! Με εισαγωγές και μικρές ιστορίες που δεν κουράζουν αλλά σε βάζουν στο κλίμα της κάθε συνταγής. Οι συνταγές είναι πολύ σωστά  χωρισμένες σε κατηγορίες για να είναι εύκολη η αναζήτηση,  με λεπτομέρειες υλικών και παρασκευής. Άψογα αγγλικά (η Ελένη είναι ελληνοαγγλίδα που ζει στην Ελλάδα), και με τις πιο όμορφες φωτογραφίες που έχω δει. Είναι και φαίνονται λαχταριστά όλα τα πιάτα (συγγνώμη Ελένη που οι δικές μου τις αδικούν)! Εξαιρετική εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο υπότιτλος κάθε συνταγής είναι η ελληνική της ονομασία πράγμα που αναζητώ σε όλα τα αγγλόφωνα βιβλία με συνταγές άλλων χωρών. Σοβαρή και αξιόλογη δουλειά!

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Επειδή πολλές φορές με έχουν ρωτήσει φίλες και φίλοι του site για αγγλόφωνα βιβλία με ελληνικές συνταγές που θα ήθελαν για τον εαυτό τους ή για να τα κάνουν δώρο σε αγγλόφωνους φίλους, θεώρησα αναγκαία αυτή την ανάρτηση. Πραγματικά είναι από τα δώρα που δεν θα ντραπεί κανείς να κάνει σε φίλους του, και που θα εκτιμήσουν όλοι οι αποδέκτες του! Μια έκδοση άψογη σε όλα τα επίπεδα. Οι συνταγές αφορούν την μοντέρνα συσκευή που παραπέμπει στον πιο παλιό τρόπο μαγειρέματος, το slow cooker ( δείτε αναλυτική παρουσίαση αυτής της πανέμορφης συσκευής εδώ) αλλά εύκολα προασαρμόζονται και σε συμβατικό τρόπο μαγειρέματος, αρκεί να γίνει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Το βιβλίο της Ελένης είναι απ’ αυτά που μένουν στην βιβλιοθήκη μας και για το περιεχόμενο και για την αισθητική τους!

Καλή επιτυχία Ελένη, καλοτάξιδο το βιβλίο σου και εύχομαι σύντομα στα ευπώλητα.  Ας είναι το πρώτο μεγάλης σειράς!

Οι φίλους και οι φίλες που θέλουν να προμηθευτούν το βιβλίο για να το κάνουν δώρο στον εαυτό τους ή σε φίλους,  μπορούν να δουν αναλυτικά με ποιο τρόπο μπορούν να το κάνουν εδώ, σε σχετική ανάρτηση της Ελένης.

Παρουσίαση βιβλίου: Τhe Greek Slow Cooker της Ελένης Βονισσάκου

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο