Η πρότασή μας

Τα δημοφιλή του Σεπτεμβρίου

Τι είδαν οι φίλοι μας το μήνα που πέρασε; Κάποια είναι ακόμη επίκαιρα!

Κυριάρχησαν τα γλυκά το Σεπτέμβρη! Εμ, με τόσα φρούτα λογικό είναι να ασχοληθούμε με μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού. Αρκετά απ’ αυτά τα βρίσκουμε για αρκετές ακόμη μέρες και μάλιστα είναι στα καλύτερά τους, ειδικά για γλυκά και μαρμελάδες!  Κάποιοι ήδη άρχισαν να φτιάχνουν ελιές και τα αντίστοιχα post είναι ψηλά στη λίστα των δημοφιλών, αλλά όχι ακόμη στις πρώτες πρώτες θέσεις.  Αν σας ενδιαφέρουν, αναζητείστε τις συνταγές ή ρωτήστε μας. Η αλμυρή κολοκυθόπιτα δεν έφυγε ακόμη από την πεντάδα, ενώ κι εμείς εκπλαγήκαμε από το πόσοι πολλοί είδαν τα εύκολα και υγιεινά μπισκότα βρώμης!

 

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

 

1. Μαρμελάδα δαμάσκηνο

 

2. Μαρμελάδα σύκο

 

3. Τα πιο υγιεινά και εύκολα μπισκότα βρώμης

 

4. Πίτες με αέρινο φύλλο χωρίς πλάστη

 

5. Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο


Οι υπόλοιπες φωτογραφίες του κολάζ συμπληρώνουν την πιο δημοφιλή δωδεκάδα! Όχι δεν είναι παραπάνω από 12. Η μία αφορά μια συνολική πρόταση που είχαμε κάνει εδώ για διατήρηση κάποιων λαχνικών εποχής και την τιμήσατε όπως είδαμε με πολλές επισκέψεις. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, τις επισκέψεις και τα σχόλιά σας!

Καλό μήνα!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!