Μενού εβδομάδας

Μενού #1: 20-11-2016 ως 26-11-2016

Μενού #1: 20-11-2016 ως 26-11-2016

 Μενού #1: 20-11-2016 ως 26-11-2016

Κλικ στον τίτλο της συνταγής!

Διανύουμε τη Σαρακοστή των Χριστουγέννων και οι προτάσεις μας θα είναι και για νηστεύοντες και για μη νηστεύοντες. Η νηστεία των Χριστουγέννων είναι πιο χαλαρή από τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής. Επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού μέχρι τις 17 του Δεκέμβρη. Αυτή η εβδομάδα είναι εορταστική (21 της Παναγίας, 25 της Αγ. Αικατερίνης, 26 του Αγ. Στυλιανού). Οι εορτάζοντες μπορούν να βρουν πολλές προτάσεις γλυκών και φαγητών στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Κυριακή 20-11-16

Για τους νηστεύοντες

Ένα στιφαδάκι με σουπιές είναι ό,τι πρέπει!

139

και για τους υπόλοιπους

ένα νόστιμο ψητό κατσαρόλας

437

Δευτέρα 21-11-2016

Της Παναγίας σήμερα! Γιορτινή μέρα, γιορταστικά πιάτα! Χρόνια Πολλά στις Μαρίες και τις Δέσποινες! Μπορούμε να τους φτιάξουμε από την Κυριακή και να κάνουμε τη σάλτσα σήμερα!

Για όσους νηστεύουν

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

207

και για τους υπόλοιπους

Λαχανοντολμάδες με κιμά αυγολέμονο

418

Τρίτη 22-11-2016

Κάτι πιο εύκολο σήμερα…

Σαπανακόρυζο (για όλους!)

571

Όσοι δεν νηστεύουν, ας συνοδεύσουν με φέτα!

Τετάρτη 23-11-2016

Καιρός για όσπριο…

Καιρός για φασολάδα!

72

Πέμπτη 24-11-2016

Για όσους νηστεύουν:

Πατάτες στιφάδο

429

Και για τους υπόλοιπους:

Μπουτάκια κοτόπουλου στη γάστρα

538

Παρασκευή 25-11-2016

Ένα τουρλού στην κατσαρόλα με λαχανικά εποχής!

456

και όσοι δεν νηστεύουν ας δοκιμάσουν την χορταστική ομελέτα με πατάτες και  απάκι

455

Σάββατο 26-11-2016

Ψάρι για όλους…

Στο φούρνο με πατάτες!

232

Σαλάτες:

Σαλάτα με ψητή κολοκύθα

255

Σαλάτα με ωμά άγρια χόρτα (επιτέλους φύτρωσαν…)

DSCN7543

Και μια πολύσπορη σαλάτα οσπρίων (ειδικά για τη Δευτέρα-μη ξεχνάμε ότι η Παναγία έχει το προσωνύμιο «Μεσοσπορίτισσα» και σε πολλές περιοχές μαγειρεύουν πολυσπόρια…)

469

Γλυκά- Επιδόρπια

Φτιάχνουμε κουλουράκια γιατί ταιριάζουν με τα ροφήματα!

Και τα λεμονιού είναι ιδανικά!

441

Φτιάχνουμε και μια ελαφριά κομπόστα που σερβίρεται και με γιαούρτι

438

Και για τους εορτάζοντες της εβδομάδας,

Σιροπιαστό γλυκό με καρύδα, χωρίς αυγά και βούτυρο!

452

Κι όσοι δεν νηστεύουν ας φτιάξουν ένα αντίστοιχο κέικ καρύδας με γλάσο λεμονιού!

DSC_0306

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή εβδομάδα από Δευτέρα!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο