Έξω από την κουζίνα

Βραβείων συνέχεια …

Βραβείων συνέχεια …
Βραβείων συνέχεια …

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Εδώ και αρκετές μέρες έχω πάρει το μουσικό βραβείο και μάλιστα εις διπλούν και μόνο σήμερα είχα την υπομονή να βρω στο youtube  πέντε  από τα αμέτρητα τραγούδια που μου αρέσουν. Στο  μεγάλο δίλλημα μια εξυπηρετική λύση μου  έδωσε η Αγγελική  που μια φράση της  σαν να με παρότρυνε να επιλέξω τραγούδια με … άρωμα Κρήτης. Επέλεξα λοιπόν 5 κρητικά τραγούδια,  με τους ερμηνευτές που μ’ αρέσουν. Όχι ότι ήταν ιδιαίτερα  εύκολο κι αυτό. Χάος είχα μπροστά μου… Ευχαριστώ λοιπόν την Αγγελική (από τις παλιές φίλες με το blog http://lemoncinnamon.blogspot.com/ ) και την melgeo  (νέα φίλη από το blog  http://executivecook.blogspot.com/) για το μουσικό βραβείο που μου χάρισαν , και …καλή ακρόαση.

Επιλέγω λοιπόν: Τρώτε και πίνετε άρχοντες κι εγώ θα σας διηγούμαι…
Γιατί είναι το καλύτερο ριζίτικο της τάβλας (του τραπεζιού) κατά τη γνώμη μου

Τον Ερωτόκριτο (εις μνήμην αγαπημένου που του άρεσε να με ακούει να τον τραγουδώ…)

Το “μεσοπέλαγα αρμενίζω” γιατί εμείς οι νησιώτες συχνά πυκνά αρμενίζουμε μεσοπέλαγα…

Μαδάρες μου χανιώτικες
κορφή του Ψηλορείτη
και Λασιθιώτικα βουνά
γειά σου παντέρμη Κρήτη…
Γιατί  είναι αυτό που με συγκινούσε ιδιαίτερα όταν ζούσα εκτός Κρήτης …

Δεν θέλω απ’ την αγάπη σου
άλλος κανείς να πάρει
ούτε στον ίδιο το Θεό
κάνω τέτοια χάρη…

Από τις πιο αγαπημένες μου μαντινάδες και ο Σκορδαλός είναι  Ο ΛΥΡΑΡΗΣ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία)

Και ένα extra ,αφιερωμένο σε όλες τις φίλες του blog γιατί δεν πιστεύω πως υπάρχει γυναίκα -ανεξαρτήτως ηλικίας- που να μη τη συγκινεί. Είναι στίχοι Γκάτσου και μουσική Ξαρχάκου. Το κρητικό χρώμα το δίνει η αξεπέραστη φωνή του Ξυλούρη:

Ευχαριστώ την καλή μου Όστρια  από το blog http://vasanakia.blogspot.com/  γιατί μου χάρισε το βραβείο με το δέντρο της ζωής. Θα συμπληρώσω το όνομά της στη σχετική ανάρτηση.

Χαρίζω τα βραβεία σε όσους δεν τα έχουν πάρει .Eίδα ότι τα περισσότερα από τα blogs που επισκέπτομαι τα έχουν ήδη.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο