Δέσιμο Σιροπιού Γλυκών Κουταλιού

Δοκιμάζουμε ως εξής: Παίρνουμε με ένα κουταλάκι πολύ λίγο σιρόπι από την κατσαρόλα και το αδειάζουμε σε ένα παγωμένο πιατάκι σταγόνα-σταγόνα. Αν είναι δεμένο δεν θα σκορπούν εύκολα αυτές οι σταγόνες και μόλις κρυώσουν θα έχουν τη γνωστή μελένια υφή. Προσωπικά, τις αγγίζω με το δάκτυλο… (Ωστόσο, έχουμε κατεβάσει το γλυκό από το μάτι). Όταν είναι έτοιμο, το φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Οι συνήθεις θερμοκρασίες (αν υπάρχει θερμόμετρο σιροπιού) για το δέσιμο των γλυκών είναι από 103 ως 105 βαθμούς.

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο