Vegan/vegetarian

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και καρότα

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και καρότα

Τρώμε σε λιγότερο από 20 λεπτά!

 

Έτσι κι αλλιώς τα πιάτα με ζυμαρικά είναι η εύκολη και ευπρόσδεκτη λύση όταν θέλουμε να βάλουμε γρήγορα ένα πιάτο στο τραπέζι. Αρέσουν σε όλους, δεν θέλουν πολλά συνοδευτικά (αυτά τα ίδια συνοδεύουν άλλα πιάτα συνήθως) και παρασκευάζονται γρήγορα.  Μερικές φορές μάλιστα πιο γρήγορα από γρήγορα!

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και καρότα

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ζυμαρικών είναι ότι συνδυάζονται με πολλά υλικά κι έτσι σε κάθε εποχή του χρόνου υπάρχουν εύκολες σάλτσες για να συνδυάσουμε με φρέσκα υλικά. Σ’ αυτή τη λογική είναι και τούτη η μακαρονάδα που θεωρώ ότι είναι απόλυτα καλοκαιρινή αφού τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι στον καιρό τους! Αν έχουν μάλιστα και αθούς, τόσο το καλύτερο!

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και καρότα

Ο σημερινός συνδυασμός είναι από τους πιο επιτυχημένους της εποχής και το αποτέλεσμα είναι ένα χορταστικό και εύκολο πιάτο  που ετοιμάζεται στο πι και φι!  Μέχρι να στρώσουμε το τραπέζι σερβίρουμε  κιόλας! Και το φαγητό μας είναι πλήρες αφού και τα λαχανικά του περιέχει και τα ζυμαρικά του και τα γαλακτοκομικά του. Τουτέστιν και βιταμίνες και υδατάνθρακες  και πρωτεΐνες και λίπη!

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και καρότα

Η «σάλτσα» με τα κολοκυθάκια και τα καρότα ταιριάζει και με κοντά και με μακριά ζυμαρικά. Την σερβίρουμε και με σπαγγέτι και με κοντά ζυμαρικά  όπως φαρφάλες, βίδες, πέννες κλπ. Ανάλογα πόσο γρήγορα θέλουμε να βράσουν! Ακόμη, ελαττώνοντας το ελαιόλαδο και χρησιμοποιώντας κατάλληλα γαλακτοκομικά, μπορούμε να πούμε πως έχουμε μια νόστιμη μακαρονάδα διαίτης!

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια και καρότα

Παρατηρήσεις

  • Δίνω τα υλικά ανά μερίδα γιατί αυτά τα πιάτα είναι πιο νόστιμα μόλις τα μαγειρέψουμε και δεν θέλουμε να μείνουν. Οι ποσότητες όμως είναι μάλλον ενδεικτικές. Δηλαδή αρκετές φορές έχω διπλασιάσει τα λαχανικά ανά μερίδα.
  • Επιλέγουμε πολύ φρέσκα κολοκυθάκια (βάζουμε και τον ανθό τους αν έχουν) και καρότα και θέλουμε να «κρατάνε» λίγο, να μη λιώσουν. Είναι πολύ πιο γευστικό έτσι το πιάτο μας και πιο καλοκαιρινό θα έλεγα!
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά ολικής άλεσης.
  • Αν θέλουμε αφαιρούμε το σκόρδο πριν αδειάσουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά για να είναι πιο διακριτική η μυρωδιά του στο πιάτο μας.
  • Αν βάλουμε κρεμώδες τυρί ανάλογα με το πόσο εύκολα λιώνει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα για να αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε.

Καλά να περνάτε!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο