Διατροφή & υγεία

5 tips πριν αρχίσετε να κάνετε δίαιτα

5 tips πριν αρχίσετε να κάνετε δίαιτα

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι πρέπει να κάνετε προτού ξεκινήσετε ΔΙΑΙΤΑ για να χάσετε βάρος;

Μετά από τόσα χρόνια στον κλάδο της διατροφής το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω ότι κάνουν όσοι με επισκέπτονται για να χάσουν κιλά είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες τρώνε οτιδήποτε τυποποιημένο και λιπαρό υπάρχει, φοβούμενοι το ενδεχόμενο να τους τα στερήσω όλα!

Μάθετε λοιπόν πρώτοι τι πρέπει να κάνετε μία εβδομάδα προτού με συναντήσετε έτσι ώστε να είστε ένα βήμα πιο κοντά στην δική σας επιτυχία!

1. Αυξήστε την ποσότητα νερού. Προσπαθήστε να πίνετε το λιγότερο 4-5 ποτήρια νερό ημερησίως σωστά κατανεμημένα μέσα στην ημέρα έτσι ώστε να ενεργοποιήσετε τα κύτταρα του μεταβολισμού σας και να βοηθήσετε στην πιο γρήγορη αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

2. Μην μειώσετε από μόνοι σας τις θερμίδες που προσλαμβάνετε ημερησίως, με άλλα λόγια μην μειώσετε τις ποσότητες του φαγητού σας. Αφήστε αυτό να το κρίνω αν και εφόσον χρειαστεί.

3. Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε ένα σνακ που περιέχει γλυκό μέσα στην ημέρα (εφόσον αυτό υπάρχει ημερησίως) με ένα σνακ που να περιέχει ένα από τα παρακάτω (τοστ, γιαούρτι με μέλι, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αυγά κλπ).

4. Μην προσπαθήσετε να εισάγετε τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας όπως ταχίνι, φυστικοβούτυρο, βρώμη, αβοκάντο κλπ εφόσον δεν τα χρησιμοποιούσατε και πιο πριν διότι ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσετε την χρησιμότητα τους και με ποιους όρους μπορούν να γίνουν ιδανικά για την προσπάθεια που θα ξεκινήσετε.

5. Προσοχή την προηγούμενη ημέρα προτού με επισκεφτείτε. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μία διατροφή ισορροπημένη σε θερμίδες-ποσότητα με αυτή που έχει συνηθίσει ο μεταβολισμός σας, αποφύγετε την υπερβολική ζάχαρη και το υπερβολικό αλάτι ειδικά το βράδυ, έτσι ώστε την στιγμή που θα γίνει η λιπομέτρηση-ανάλυση σώματος να έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα.

Να θυμάστε το ρητό: ΔEN ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟ!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Γιώργος Αντάσουρας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί στα Χανιά όπου και κατοικεί με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά του. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχοντας αποκτήσει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, από το 2010 έως και σήμερα λειτουργεί την δική του ανεξάρτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος. Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο