Διατροφή & υγεία

Πώς να κατευθυνθείτε μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ

Πώς να κατευθυνθείτε μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ

Πηγαίνοντας κάθε φορά σε ένα σούπερ μάρκετ έχουμε κάποιο σκοπό. Ίσως θέλουμε να πάρουμε ότι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το επόμενο γεύμα ή τα γεύματα των επόμενων ημερών. Μερικές φορές ίσως σταματήσουμε για να πάρουμε ένα ή δύο πράγματα όπως αυγά ή γάλα. Ανεξάρτητα όμως από τον λόγο που πηγαίνουμε, το σούπερ μάρκετ είναι φτιαγμένο για να αγοράσουμε περισσότερα από όσα θέλαμε εξαρχής.

Ας δούμε όμως πώς γίνεται αυτό!

Γενικά, οι άνθρωποι αγοράζουμε πιο συχνά αναλώσιμα, όπως γάλα και αυγά. Αυτά τα προϊόντα συνήθως βρίσκονται στο πίσω μέρος του καταστήματος, δηλαδή πρέπει να διασχίσουμε ολόκληρο το κατάστημα για να βρούμε αυτό που χρειαζόμαστε. Συνήθως, στη πιο σύντομη διαδρομή προς αυτά τα προϊόντα, βρίσκονται τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα αναψυκτικά, τσιπς και τα δημητριακά.

Συνήθως αυτά έχουν τις μεγαλύτερες σημάνσεις. Όσο πιο επεξεργασμένο είναι ένα τρόφιμο, τόσο περισσότερο μπορεί να χρεώσει μια εταιρεία για το τελικό προϊόν. Ακόμα και στους διαδρόμους με επεξεργασμένα τρόφιμα, οι περισσότερο επεξεργασμένες εκδοχές ενός τροφίμου τοποθετούνται στο ύψος του ματιού για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα.

Έχει γίνει πολλή έρευνα για τη μουσική που ακούγεται σε ένα σούπερ μάρκετ όλη την ημέρα. Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ότι η ορχηστρική μουσική με αργό ρυθμό επιβραδύνει την κίνηση στο κατάστημα και αυτό αυξάνει τον ημερήσιο όγκο πωλήσεων του σούπερ μάρκετ. Ορισμένα καταστήματα χρησιμοποιούν τεχνητά αρώματα που απελευθερώνονται από συσκευές, σχεδιασμένα για να απελευθερώνουν διάφορες μυρωδιές όπως φρεσκοψημένο ψωμί στο τμήμα αρτοποιίας. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αυτά τα αρώματα προκαλούν πείνα στους πελάτες, και με αυτό τον τρόπο αυξάνουν τις πωλήσεις.

Ένας εύκολος κανόνας που μπορείτε να ακολουθείτε πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ, είναι να κάνετε μία λίστα πριν πάτε για ψώνια και όταν είστε εκεί προσπαθήστε να την ακολουθήσετε.

Τέλος, προσπαθήστε να μην πάτε για ψώνια όταν πεινάτε. Γιατί αν πάτε στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι είναι πιο πιθανό να μπείτε στον πειρασμό για πιο ανθυγιεινά τρόφιμα, πολλών θερμίδων που έχουν υποστεί μεγαλύτερη επεξεργασία.

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Γιώργος Αντάσουρας

Ο Γιώργος έχει γεννηθεί στα Χανιά όπου και κατοικεί με τη σύζυγο και τα 2 παιδιά του. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Έχοντας αποκτήσει πολύπλευρη εργασιακή εμπειρία, από το 2010 έως και σήμερα λειτουργεί την δική του ανεξάρτητη Διαιτολογική Μονάδα με έδρα τα Χανιά εισάγοντας ένα νέο τρόπο διατροφής αλλά και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας με ειδικό τμήμα Συμβουλευτικής αλλά και με εξειδικευμένο εξοπλισμό καταπολεμώντας το τοπικό λίπος. Το πελατολόγιο του καλύπτει όλη τη γκάμα ασθενειών και παθήσεων, που συσχετίζονται με τη διατροφή, την παιδική διατροφή, καθώς και τις ομάδες (π.χ. εγκύους, αθλητές) που έχουν ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο