Οινικός περίπλους

Κρήτη: Οινικός Περίπλους, η αρχή!

Κρήτη: Οινικός Περίπλους, η αρχή!

Ο Αύγουστος ήταν για μένα, όταν ήμουν παιδί, κι είναι ακόμα, ο πιο αγαπημένος μου μήνας· αυτός φέρνει, μαθές, τα σταφύλια και τα σύκα, τα πεπόνια, τα καρπούζια· τον ονομάτισα Άγιον Αύγουστο· αυτός ο προστάτης μου, έλεγα, σε αυτόν θα κάνω την προσευκή μου· όταν θέλω τίποτα, από αυτόν θα το ζητώ, κι αυτός θα το ζητήσει από το Θεό, κι ο Θεός θα μου το δώσει*…

Ο Άγιος Αύγουστος λοιπόν,φέρνει τα σταφύλια, τα σύκα, τα πεπόνια και τα καρπούζια σύμφωνα με τον Νίκο Καζαντζάκη, το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα.

Για τα σύκα, τα πεπόνια και τα καρπούζια θα έχετε διαβάσει και σε κάποιο άρθρο του cretangastronomy.gr και σίγουρα θα τα έχετε δοκιμάσει σε κάποια συνταγή μας.

Σ’αυτήν τη νέα στήλη που ξεκινάμε θα επικεντρωθούμε στο σταφύλι. Στο Κρητικό σταφύλι και κατ’ επέκταση στο Κρητικό κρασί.

Κρήτη: Οινικός Περίπλους, η αρχή!

Θα περπατήσουμε σε κρητικούς αμπελώνες να γνωρίσουμε το βιδιανό,το λιάτικο,το θραψαθήρι.

Θα περιπλανηθούμε σε κρητικά οινοποιεία,να μάθουμε την ιστορία τους, να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους.

Θα ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο,να θυμηθούμε ξεχασμένες ποικιλίες.

Θα δούμε τον κόπο της δημιουργίας του κρασιού, αλλά και την ικανοποίηση όταν αυτό βρίσκεται επιτέλους στο ποτήρι.

 

Μείνετε λοιπόν μαζί μας και πιστεύουμε ότι θα σας μεταδώσουμε την αγάπη μας για τον κρητικό αμπελώνα και το κρητικό κρασί…

 

Ο Άγιος Αύγουστος φέρνει τα σταφύλια, αλλά μαζί του και τον Οινικό Περίπλου…

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανώλης Παπαδακάκης

Ο Μανώλης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, είναι αμπελουργός και κάτοχος πιστοποίησης WSET στην γευσιγνωσία οίνου. Είναι λάτρης του κρητικού κρασιού ενώ μέσω του λογαριασμού του @winetravellergr στο instagram, προωθεί το επώνυμο ελληνικό κρασί σε όλο τον κόσμο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο