Άρθρα

Umami Festival Crete ’19 7-8 Απριλίου στο Galaxy Hotel Iraklio

Tο Umami Festival Crete ’19 είναι γεγονός! 

Στις 07 & 08 Απριλίου 2019 η TU Events ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης για τη διοργάνωση του πιο premium festival οίνου & γαστρονομίας.

Οι πόρτες του Galaxy Hotel Iraklio, ανοίγουν για να υποδεχτούν τους καλύτερους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων της χώρας. Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της γαστρονομίας αλλά και επαγγελματίες της εστίασης της Κρήτης, δίνουν ραντεβού σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση.

Οίνοι, γαστρονομία, αποστάγματα και ένα B2B wine pool-party (αποκλειστικά για παραγωγούς & επαγγελματίες), πλαισιώνουν το νοτιότερο μέχρι σήμερα φεστιβάλ της TU events.

Έκθεση οίνου

 Ένα διήμερο που σκοπεύει να συγκεντρώσει όλους όσους γνωρίζουν ή θέλουν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό ελληνικό οίνο, τα αποστάγματα και δυσεύρετα προϊόντα  γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας!

Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.

Γαστρονομία

 Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και θα προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους!

Το Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, θα βρίσκεται στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, όπου κρέατα θα ψήνονται στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη και φυσικά … Umami street food εμπειρία!

Masterclass

Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, θα παρουσιάσουν γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες και αναδεικνύοντας τάσεις του κλάδου σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ξενοδοχείου Galaxy Hotel Irakleio.

Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη

 Το Umami Festival Crete ‘19 θα συνεργαστεί με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ

Σάββατο 6 Απριλίου 

 • 20.30 : Wine PoolParty Εκθετών & επαγγελματιών του χώρου (HO.RE.CA) (ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ)
  Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Κυριακή 7 Απριλίου

 • 12.00 – 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ 
 • 12.00 – 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη)
 • 13.00 – 16.00 : Masterclass Κρητικής Κουζίνας & Γευσιγνωσία οίνων (Ηλίας Μαμαλάκης / Γιώργος Φλούδας)
 • 21.00 : Γαστρονομικό Δείπνο δημιουργικής Κρητικής κουζίνας & οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο
 • Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Δευτέρα 8 Απριλίου

 • 13.00 – 19.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ 
 • 13.00 – 19.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά  (Μυρσίνη Λαμπράκη)
 • 13.00 – 15.00:  Μasterclass Ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων & Umami συνδυασμοί (Κωνσταντίνος Τσορώνης / Παναγιώτης Παπανικολόπουλος)
 • Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης

Για όλες τις πληροφορίες επισκεφτείτε το  www.tuevents.gr

Προπωλήσεις & early bird κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τιμή εισόδου από 10

Ισχύουν ειδικές τιμές για γκρουπ.

Ακολουθήστε τη διαρκή ενημέρωση για το φεστιβάλ στην επίσημη σελίδα στο Facebook:

www.facebook.com/TouratzisUmami

Μανόλης Κουκουρίκος