Άρθρα

Η “Μεγάλη Συνάντηση” στην Θεσσαλονίκη μέχρι τις 5 Νοεμβρίου!

Η “Μεγάλη Συνάντηση” στην Θεσσαλονίκη μέχρι τις 5 Νοεμβρίου!

“Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας”

28 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΘ – Τόξο ΧΑΝΘ

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό αντάμωμα του τόπου μας επιστρέφει…

Η διοργάνωση που έγινε θεσμός ταξιδεύει για ακόμη μία φορά στην Μακεδονία, αποβιβάζεται στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί στην μεγαλύτερη γαστρονομική και πολιτισμική γιορτή, σε ένα ταξίδι γεμάτο αρώματα παράδοσης, μοναδικές ελληνικές γεύσεις και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα στην καρδιά της πόλης, στο καθιερωμένο μας πλέον σημείο, στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ – απέναντι από το τόξο της ΧΑΝΘ.

Δεκάδες συμμετέχοντες, παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από κάθε γωνιά της Κρητικής γης αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της χώρας θα είναι εκεί, φέρνοντας μαζί τους τα αγνά, τοπικά προϊόντα που παράγουν για να εμπλουτίσουν το τραπέζι των πολιτών της Θεσσαλονίκης με εκλεκτές επιλογές μοναδικής διατροφικής αξίας.

Για 9 ημέρες, επισκέπτες και φίλοι της παράδοσης και της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν απευθείας αυθεντικές γεύσεις, ζυμωμένες με το μεράκι, καμωμένες απ’ τον μόχθο και την αγάπη των παραγωγών, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία πίσω από τα παραδοσιακά προϊόντα και να απολαύσουν αλησμόνητες εμπειρίες που έχουν σαγηνεύσει το κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές γωνιές του κόσμου!

Η παράδοση δίνει ραντεβού με το σήμερα και το αύριο και οι γεύσεις της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας ετοιμάζονται να κατακτήσουν και πάλι τις αισθήσεις των γευσιγνωστών.

Ένας… «Σασμός προϊόντων» από κάθε γωνιά της Κρήτης –  από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι μέχρι την Κίσσαμο, το Μαλεβίζι και τον Μυλοπόταμο – αλλά και από πολλές άλλες περιοχές του τόπου μας όπως την Αττική, την Αθήνα, την Εύβοια, τον Έβρο, την Ημαθία, την Καστοριά, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα και την Χαλκίδα.

Η ποιότητα, η ποικιλία και η ταυτότητα κυρίαρχες στα περίπτερα των εκθετών!

Από το αγνό παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο, τις ελιές, τα παραδοσιακά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, το μέλι και τα προϊόντα μελιού, βασιλικό πολτό και γύρη, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, παστέλια και μπάρες, ως την τσικουδιά, ρακόμελο και ρακί με ρόδι, κρασί, λικέρ, παξιμάδια και ντακάκια, κριτσίνια και κουλουράκια, αλόη, αμπελόφυλλα και σταφίδες αλλά και τα περίφημα κρητικά βότανα, πασίγνωστα για τις μοναδικά ευεργετικές ιδιότητες τους.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να γευτούν αγαπημένες Κρητικές γεύσεις όπως παραδοσιακά κρητικά γλυκίσματα και πίτες, ξεροτήγανα, σφακιανόπιτες και καλτσούνια καθώς και ποικιλία από καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά.

Μεταξύ των προϊόντων επίσης είναι παραδοσιακά ζυμαρικά, υπερτροφές και σταφίδες, τραχανάς και κουκόφαβα, ξηροί και καραμελωμένοι καρποί, φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα καθώς και σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, χειροποίητες μαρμελάδες, ταχίνι, λουκουμάδες και λουκούμια, χαλβάς, σιροπιαστά γλυκά, σουτζούκ λουκούμ, παγωτό, τσάι, χυμοί και άλλα ζαχαρώδη προϊόντα!

Εκτός από τις γεύσεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και προϊόντα περιποίησης και φροντίδας όπως φυσικά καλλυντικά, αλόη, σαπούνια και κρέμες, υποαλλεργικά προϊόντα, βάλσαμο, κεραλοιφές, άλατα και αιθέρια έλαια, αλλά και να ανακαλύψουν χειροποίητες κατασκευές, κοσμήματα και αξεσουάρ, αρωματικά είδη, χειροποίητα κεριά και είδη δώρων και πολλά ακόμη προϊόντα.

Μια μικρογραφία των θησαυρών του τόπου μας σας περιμένει!

Παράλληλα με την λειτουργία των εκθεσιακών περιπτέρων, η έκθεση αποτελεί ένα ζωντανό πολιτισμικό ταξίδι, με πλούσιες καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις μας, με εκατοντάδες χορευτές να εμπλουτίζουν κάθε φορά την έκθεση με βήματα παράδοσης και λαϊκά παραδοσιακά ακούσματα!

Δεκάδες μουσικοχορευτικοί σύλλογοι και πολιτιστικά σωματεία από την Κρήτη, την Μακεδονία, τον Πόντο αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν την δράση τους και θα δημιουργήσουν εορταστικό κλίμα, στήνοντας την μεγαλύτερη πολιτιστική γιορτή στην καρδιά της πόλης.

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλες τις ημέρες λειτουργίας της Έκθεσης. Παραμείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα της Έκθεσης στο Facebook (Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση) για οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στο πρόγραμμα.

Το αντάμωμα με την παράδοση και τον πλούτο του τόπου μας συνεχίζεται…

__________

Πληροφορίες:

Η 37η Έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 10:00 το βράδυ.

Θεσσαλονίκη: Υπαίθριος χώρος ΔΕΘ – Τόξο ΧΑΝΘ

Τo ωράριο λειτουργίας για όλες τις ημέρες θα είναι από τις 10:00 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ.

Η είσοδος στην Έκθεση και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη προς όλους.

Με το καλό να ανταμώσουμε. Να είστε όλοι εκεί!

___________

H Έκθεση “Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση: Τοπικά προϊόντα και γεύσεις Ελλάδας” ενσαρκώνει έναν εναλλακτικό τρόπο διάθεσης και προώθησης των τοπικών προϊόντων και αποτελεί έναν χώρο συνάντησης μικρών παραγωγών και επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, με ξεχωριστά παραδοσιακά προϊόντα.

Γευτείτε, κεραστείτε, συνομιλήστε απευθείας με τους παραγωγούς, ενημερωθείτε για τα ωφέλιμα συστατικά και προμηθευτείτε απευθείας τα προϊόντα σας.

Γνωρίστε εμπόρους, παραγωγούς και πιθανούς συνεργάτες για την επιχείρηση σας και στηρίξτε έμπρακτα την ελληνική δράση και επιχειρηματικότητα.

 

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρίες που στηρίζουν και προσφέρουν στο εγχείρημα μας για την εξωστρέφεια και προβολή του τοπικού προϊόντος. Την 37η διοργάνωση της Έκθεσης επιλέγουν και υποστηρίζουν οι παρακάτω διακεκριμένες εταιρίες: οι Μινωικές Γραμμές Minoan Lines S.A., το Νερό Σεληνάρι, η μεταφορική εταιρία Σκορδίλης Skordilis Trans, τα κρητικά αναψυκτικά Τεμένια Temenia, η χαρτοβιομηχανία MAMASOFT, τα αναψυκτικά Νέκταρ Nektar Kourtidi, το ξενοδοχείο Pella Hotel Thessaloniki, το εστιατόριο La Piazza, το Ρακάδικο-Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα Αθιβολή και το αρτοζαχαροπλαστείο Titania bakery.

 

Ευχαριστούμε ακόμη όλους τους χορηγούς επικοινωνίας για την κάλυψη της 37ης διοργάνωσης της Έκθεσης. Χορηγοί επικοινωνίας: το Hello Greece, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τηλεοπτικός σταθμός Εγνατία Τηλεόραση, ο τηλεοπτικός σταθμός Βεργίνα Τηλεόραση, η Εφημερίδα Μακεδονία, ο τηλεοπτικός σταθμός DION TV Τηλεόραση Κ. Μακεδονίας, ο τηλεοπτικός σταθμός TV100 Thessaloniki, ο ραδιοφωνικός σταθμός FM100 Thessaloniki, ο ραδιοφωνικός σταθμός Love 106,5, ο ραδιοφωνικός σταθμός Palmos 96.5, ο ραδιοφωνικός σταθμός Status FM 107,7, ο ραδιοφωνικός σταθμός Κοσμοράδιο 95,1/Cosmoradio 95,1, ο ραδιοφωνικός σταθμός 91,4 FM Στο Κόκκινο, το ενημερωτικό site thestival.gr, ο ιστότοπος ειδήσεων Live24.gr, το ενημερωτικό site Agrocretanews, το ενημερωτικό site Cretan Gastronomy Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους, το ενημερωτικό site GR TIMES, η ηλεκτρονική εφημερίδα kriti360.gr, η ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr και η εφημερίδα Σελινιώτικα Νέα.

 

Την υγειονομική κάλυψη της Έκθεσης, καθ’ όλη την λειτουργία της, αναλαμβάνει όπως κάθε φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross.

 

Υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων: Νίκη Ντούλα σε συνεργασία με τον Νίκο Αλβανούδη.

Διοργανωτής Έκθεσης : Νεκτάριος Σερμάκης. Τηλ.: 6932 430 433

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο