Τι είδαν πιο πολύ οι φίλοι μας τον μήνα που πέρασε; Κλασικές καλοκαιρινές συνταγές βέβαια! Κάποιες είναι πάντα στην κορυφή των επισκέψεων από τότε που δημοσιεύτηκαν, και πρώτη και καλύτερη(;) η αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο! Γενικά, την παράσταση έκλεψαν τα κολοκύθια!
Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές
1. Κολοκυθόπιτα
2. Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες εποχής (μια συνολική πρόταση)
3. Τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια
4. Νόστιμο φύλλο μαγιάς για πίτες και πιτάκια!
5. Μαρμελάδα δαμάσκηνο εύκολα και γρήγορα!
Ευχαριστούμε!
Βαγγελιώ Κασσαπάκη
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!
Σε συνταγές που περιέχουν μαγιά συνιστάτε νερό εμφιαλωμένο,επειδή δεν περιέχει χλώριο …. Αντί αυτού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νερό που το έχουμε πάρει μιά καλή βράση . Στην ανάγκη αφαιρούμε έτσι το χλώριο . Όμως αποφεύγουμε την αποθήκευση αυτού του νερού, διότι εγκυμονούν κίνδυνοι ανάπτυξης μικροβίων . Το εμφιαλωμένο νερό , το χλωριώνουν πρώτα και στην συνέχεια το αφαιρούν με ενεργό άνθρακα….Με όλους μας τους χαιρετισμούς και την αγάπη μας από το πανέμορφο Μεντελλίν .
Καλημέρα! το νερό που χρησιμοποιώ δεν είναι απλά εμφιαλωμένο επιτραπέζιο. Είναι μεταλικό νερό και ειδικά όταν χρησιμοποιώ νερό στο εξοχικό μου χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο νερό για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ για τις πρόσθετες πληροφορίες κύριε Μιχάλη!
Όλα είναι υπεροχα
Ευχαριστώ πολύ!