Μια αποτίμηση του τελευταίου τριμήνου που μας χαροποίησε!
Έγραφα πριν δύο μήνες στο άρθρο Κάτι σαν editorial ότι το Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους θα προσπαθεί διαρκώς να εξελίσσεται και να βελτιώνεται μένοντας πιστό σε όλες τις αξίες που το έκαναν αγαπητό στους αναγνώστες του, εσάς.
Πώς όμως η εξέλιξη γίνεται αντιληπτή όταν συντελείται μπροστά στα μάτια μας καθημερινά; Πρέπει να αποστασιοποιηθούμε, να βγούμε έξω από τα γεγονότα και να πάρουμε ρόλο παρατηρητή, να ανατρέξουμε στο παρελθόν, να κάνουμε σύγκριση και να δούμε τι απόσταση έχουμε διανύσει. Ένας έλεγχος προόδου για εμάς αυτή την φορά, η μητέρα μου, ως καθηγήτρια, συνήθως τους ετοιμάζει για άλλους!
Το τρίμηνο που μας πέρασε (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος) το Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους είχε 1.763.280 προβολές σελίδων από 539.947 διαφορετικούς χρήστες! Υπήρξαν μέρες που είχαμε περισσότερους από 20.000 μοναδικούς χρήστες στην σελίδα μας και οι θεάσεις άγγιξαν τις 40.000 και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Αν κάνουμε συγκρίσεις με τα αντίστοιχα νούμερα του 2016 θα διαπιστώσουμε μια αύξηση 25% στην επισκεψιμότητα του site!
Η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γνωστά social media, ενισχύεται διαρκώς. Στο facebook, που χρησιμοποιήσαμε πρώτο, σύντομα θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 30.000 φίλων και σκοπεύουμε να το γιορτάσουμε με έναν διαγωνισμό για εσάς! Τα social media στα οποία είμαστε καινούργιοι όπως το instagram, το pinterest και το twitter έχουν κι αυτά μία πολύ καλή εκκίνηση και παίρνουν τον δρόμο τους. Ήταν προτεραιότητα για εμάς να έχουμε παρουσία σε όλα τα social media. Ξέρουμε ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με διαφορετικά γούστα και θα προσπαθήσουμε να φέρνουμε την κοινή συνισταμένη, τις συνταγές που αγαπάτε, κοντά σας με όποιον τρόπο προτιμάτε και σας βολεύει.
Ένα πολύ σημαντικό βήμα εξέλιξης για εμάς ήταν η βιντεοσκόπηση των συνταγών. Ξεκινήσαμε πριν τρεις μόλις εβδομάδες και τα βιντεάκια μας σε youtube και facebook ήδη έχουν πλησιάσει τις 200.000 θεάσεις! Κάτι ανέλπιστο για εμάς, δεδομένου ότι ξεκινήσαμε από μηδενική βάση, εντελώς ερασιτεχνικά, με μοναδικό οδηγό το μεράκι μας για αυτό που κάνουμε. Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε κι άλλο σε αυτό το κομμάτι, και με την βοήθεια και τις παρατηρήσεις σας, να σας παρέχουμε ποιοτικά και κατατοπιστικά βιντεάκια που θα σας βοηθούν στην μαγειρική σας.
Είχαμε πει ότι ένας ακόμα στόχος του site είναι να προβάλλει και να προωθήσει αξιόλογους παραγωγούς και επιχειρήσεις. Κάνουμε βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα σε δύο μήνες έχουμε συνεργαστεί με τέσσερεις αξιόλογες και μεγάλες επιχειρήσεις της Κρήτης. Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε και με άλλες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, εντός και εκτός Κρήτης, που ταιριάζουν με το ύφος της ιστοσελίδας μας και να τις βοηθήσουμε να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Χωρίς την βοήθεια, την στήριξη και την αγάπη σας, ο έλεγχος προόδου, θα μας άφηνε μετεξεταστέους. Χάρη σε εσάς συνεχίζουμε για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα! Σας ευχαριστούμε!
Θερμά συγχαρητήρια Μανώλη μου!!
Ευχή μου να επιτυγχάνετε πάντα τους στόχους σας!!Το αξίζετε!!
Ευχαριστούμε πολύ νονά μου! Τα καλύτερα εύχομαι πάντα για σένα και τους αγαπημένους σου! Ελπίζω να σε δω σύντομα στα νότια λημέρια μας! Φιλιά!
Συγχαρητήρια για την εξαιρετική εργασία που επιτελείτε. Η αγάπη σας για αυτό που κάνετε αποτυπώνεται σε κάθε πρόταση, σε κάθε φωτογραφία, σε κάθε υπέροχη ιστορία που συνοδεύει συχνά τις αναρτήσεις σας. Μπράβο σας!
Αργυρή μου ευχαριστούμε πολύ για το τόσο θερμό σχόλιο! Τα λόγια σου είναι τιμή και ενθάρρυνση!
Μπράβο για τις τεχνολογικές προόδους σας! Δεν είναι μόνο οι ενδιαφέρουσες συνταγές, αλλά και οι τόσες πληροφορίες που τις συνοδεύουν! Με άλλα λόγια σας εμπιστεύομαι απόλυτα ,γιατί ό τι παρουσιάζετε είναι δοκιμασμένο εκ πείρας και γιατί μου θυμίζετε τις συμβουλές γυναικών που ήταν μαστόρισσες στην κουζίνα, αλλά δεν ζουν πια…
Ευχαριστούμε πολύ για το τόσο επαινετικό και ενθαρρυντικό σχόλιο!
Θερμα συγχσρητηρια. Η προσφορα σας ειναι μεγαλη και συμβαλλει οχι μονο στο καθημερινο μας τραπεζι αλλα κυριως στη βιωση της πολιτιστικης μας κληρονομιας.
Σας ευχαριστώ πολύ για το τόσο θερμό σχόλιο! Προσπαθώ πράγματι οι συνταγές μου να μην είναι μόνο απλή παράθεση υλικών και χαίρομαι όταν κάποιοι το εκτιμούν! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!