Μετά από το πολύ επιτυχημένο «σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα χθεσινού φαγητού» που κυκλοφόρησε στο internet την επομένη των Χριστουγέννων, και με την πεποίθηση ότι το ίδιο ισχύει και για τις 2 Ιανουαρίου παγκοσμίως, οι προτάσεις μας ξεκινούν από αύριο! Με κάποιες “ελαφριές μέρες” αλλά και με εορταστικά πιάτα μιας και οι γιορτές δεν τέλειωσαν ακόμη.
Κλικ στη φωτογραφία κάθε συνταγής
Τρίτη 3-1-2017
Σπανακόρυζο (ή όποιο άλλο χειμωνιάτικο -όρυζο… είναι και θέμα υλικών που διαθέτουμε)
ή λαχανόρυζο
Τετάρτη 4-1-2017
Μοσχαράκι με ασκορλύμπους . Παραφάγαμε χοιρινά… ΄Γίνεται και χωρίς τις αγκινάρες βέβαια!
Πέμπτη 5-1-2017
Νηστίσιμη μέρα μετά από την πολυφαγία των ημερών και στην Κρήτη το έθιμο περιλαμβάνει τα Φωτοκόλλυβα, η Ψαροκόλλυβα ή απλώς μαγεριά.
Στην αυθεντική τους εκδοχή
ή έμπλουτισμένα (μη βάλετε το απάκι αν νηστέψετε…)
Παρασκευή 6-1-2017
Σελινάτο (χοιρινό με σέλινο)
Σάββατο 7-1-2017
Ψάρι λαδορίγανη στο φούρνο
Σαλάτες
Γλυκά με γιαούρτι όπως εκείνο της τελυταίας ανάρτησης
αλλά και μια πουτίγκα από ανακύκλωση της βασιλόπιτας
Αν ανήκετε σ’ αυτούς που γιορτάζουν κάποια απ’ αυτά τα πιάτα μπορεί να σας ενδιαφέρουν:
Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή μας στα FOOD BLOG AWARDS 2016 του ΒΗΜΑgourmet.
Θα ήταν τιμή μας να μας ψηφίσετε!
Επιλέγετε CretanGastronomy, συμπληρώνετε το email σας και κλικάρετε στη λεξούλα Done!
Εδώ:
Καλή εβδομάδα να έχουμε και καλή χρονιά!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με δημιουργικες μαγειρικες συνταγες .. με πολλες επιτυχίες και με οσους αγαπας γυρω σου.. χρονια πολλα !
Καλή Χρονιά να έχετε! Με υγεία και δύναμη! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τα μενού εβδομάδας που προσθέσατε στο site σας. Κάποτε σε μια παλιότερη ανάρτηση σας το είχα ζητήσει και χάρηκα απίστευτα όταν τελικά το κάνατε. Είμαι η απόλυτη fan των συνταγών σας! Έχω φτιάξει πάρα πολλά από τα φαγητά σας και έχουν πάντα επιτυχία, γιατί δίνετε σωστές αναλογίες και μοιράζεστε μαζί μας τα μυστικά του κάθε πιάτου που άλλοι δεν τα λένε … Να είστε πάντα καλά εσείς και η οικογένειά σας!