Μενού εβδομάδας

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Μετά από το πολύ επιτυχημένο «σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα χθεσινού φαγητού» που κυκλοφόρησε στο internet την επομένη των Χριστουγέννων, και με την πεποίθηση ότι το ίδιο ισχύει και για τις 2 Ιανουαρίου παγκοσμίως, οι προτάσεις μας ξεκινούν από αύριο! Με κάποιες “ελαφριές μέρες” αλλά και με εορταστικά πιάτα μιας και οι γιορτές δεν τέλειωσαν ακόμη.

Κλικ στη φωτογραφία κάθε συνταγής

Τρίτη 3-1-2017

Σπανακόρυζο (ή όποιο άλλο χειμωνιάτικο -όρυζο… είναι και θέμα υλικών που διαθέτουμε)

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017ή πρασόρυζο

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

ή λαχανόρυζο

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Τετάρτη 4-1-2017

Μοσχαράκι με ασκορλύμπους . Παραφάγαμε χοιρινά… ΄Γίνεται και χωρίς τις αγκινάρες βέβαια!

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

 

Πέμπτη 5-1-2017

Νηστίσιμη μέρα μετά από την πολυφαγία των ημερών και στην Κρήτη το έθιμο περιλαμβάνει τα Φωτοκόλλυβα, η Ψαροκόλλυβα ή απλώς μαγεριά.

Στην αυθεντική τους εκδοχή

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

ή έμπλουτισμένα (μη βάλετε το απάκι αν νηστέψετε…)

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Παρασκευή 6-1-2017

Σελινάτο (χοιρινό με σέλινο)

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Σάββατο 7-1-2017

Ψάρι λαδορίγανη στο φούρνο

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Σαλάτες

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Γλυκά με γιαούρτι όπως εκείνο της τελυταίας ανάρτησης

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

αλλά και μια πουτίγκα από  ανακύκλωση της βασιλόπιτας

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

 

 Αν ανήκετε σ’ αυτούς που γιορτάζουν κάποια απ’ αυτά τα πιάτα μπορεί να σας ενδιαφέρουν:

Μενού #7: 3-1-2017 ως 7-1-2017

Υπενθυμίζουμε την συμμετοχή μας στα FOOD BLOG AWARDS  2016 του ΒΗΜΑgourmet.

Θα ήταν τιμή μας να μας ψηφίσετε!

Επιλέγετε CretanGastronomy, συμπληρώνετε το email σας και κλικάρετε στη λεξούλα Done!

Εδώ:

http://www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16/candidates/Besttraditionalrecipes/article/?aid=844869

Καλή εβδομάδα να έχουμε και καλή χρονιά!

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο