Μενού εβδομάδας

Μενού #2: 27-11-2016 ως 3-12-2016

Μενού #2: 27-11-2016 ως 3-12-2016

Μενού #2: 27-11-2016 ως 3-12-2016 Κλικ στον τίτλο της συνταγής!

Αυτή την Τετάρτη μη ξεχάσετε να τηγανίσετε κάτι… Στην Κρήτη λέμε τον Άγιο Ανδρέα Τρυποτηγανά και φτιάχνουμε κάτι τηγανητό. Το έθιμο μάλλον επικράτησε στο πλαίσιο της δοκιμής του νέου λαδιού που θέλουν όλοι να απολαύσουν αυτές τις μέρες. Η δική μας πρόταση στα γλυκά της εβδομάδας!

Κυριακή 27-11-2016

Όσοι νηστεύουν οι σουπιές με σπανάκι  είναι ωραίο κυριακάτικο φαγητό

DSCN6981

και οι υπόλοιποι

Πανσετούλες με χυμό εσπεριδοειδών εύκολα και γρήγορα στο τηγάνι

DSCN5661

συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα

Δευτέρα 28-11-2016

Για όλους ένα λαδερό είναι ό,τι πρέπει!

Κουνουπίδι με μάραθα γιαχνί

DSCN1210

Τρίτη 29-11-2016

Ένα πιάτο με ψάρι για όλους

Ψάρι πλακί στην κατσαρόλα

DSCN1133

Τετάρτη 30-11-2016

Για τους νηστεύοντες

Γίγαντες στο φούρνο

DSCN5906

και όσοι δεν νηστεύουν ας προσθέσουν λουκάνικο ή αλλαντικό (στην ίδια συνταγή οι οδηγίες)

Μη ξεχάσετε να τους βάλετε αποβραδίς στο νερό και να κρατήσετε μερικούς για να τους  τηγανίσετε και να φτιάξετε τα νηστίσιμα σουβλάκια μας!

Νηστίσιμα σουβλάκια

1-DSC_1197-e1479970991862

Την Πέμπτη 1-12-2016 (Καλό μήνα!)

Όσοι νηστεύουν μπορούν να  φτιάξουν μια πολύ νόστιμη και εύκολη

μακαρονάδα με σάλτσα τόνου

DSCN1448-0011

και όσοι δεν νηστεύουν

Γιουβαρλάκια με χόρτα εποχής

DSCN00472

Παρασκευή  2-12-16

Για όλους  υγιεινό και εύκολο πιάτο:

Πρασόρυζο

DSCN6220

Σάββατο 3-12-2016

Κουνουπίδι τηγανητό με κουρκούτι

DSCN5164

που όσοι νηστεύουν θα συνοδεύσουν με

καλαμαράκια του κουτιού (συνταγή-αστραπή)

DSCN7954

και οι υπόλοιποι με μια πλούσια μεσογειακή αυγοσαλάτα

DSCN0270

Άλλες σαλάτες γι αυτή την εβδομάδα:

Σαλάτα με ρόκα ή σταμναγκάθι και σάλτσα με αβοκάντο

DSCN08621

Πολύχρωμη εποχής που μένει και για επόμενες μέρες:

DSC_1213-001

Συμπληρώματα και  λιχουδιές

Κρεμμυδοκαλίτσουνα

DSCN6243

ή κολοκυθόπιτες κρητικές

269

Και γλυκά:

Τα κρητικά λουκούμια για τον Άγιο Ανδρέα τον Τρυποτηγανά

DSCN6871

που κρατάνε αρκετές μέρες

και για όσους δεν νηστεύουν

ένα ρυζόγαλο  παντός καιρού…

DSCN9396

που μπορούν αν θέλουν να το καραμελώσουν!

Καραμελωμένο ρυζόγαλο

DSC_0827

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο