Οι προτάσεις μας για γιορτινά πιάτα εποχής (για όσους μαγειρέψουν…)
Με πολλούς ανέμους το Πάσχα του Καλοκαιριού φέτος κι έτσι αντί για ψησταριές σε εξωτερικούς χώρους μάλλον θα προτιμήσουμε μαγειρευτά και ψητά του φούρνου όσοι θα μείνουμε στα σπίτια μας. Επιλογές – προτάσεις για το αυριανό τραπέζι, πάντα με γνώμονα την εποχή , τη ραστώνη των ημερών και τις θερμοκρασίες που –αν και φυσάει – στα μέρη μας τουλάχιστον είναι καλοκαιρινές. Ανάλογα με τις πρώτες ύλες που έχετε προμηθευτεί, μπορεί κάποια από τις παρακάτω συνταγές να σας εξυπηρετεί…
Εμείς θα επιλέξουμε από τα παραπάνω,τα σκιουφικτά μακαρόνια, το ψητό στο φούρνο με πατάτες, την κοκκινιστή αίγα, χωριάτικη σαλάτα και σαλάτα γλυστρίδα με γιαούρτι. Για γλυκό, μάλλον θα φτιάξω το διάσημο ιταλικό..
Εύχομαι να έχετε στο τραπέζι σας όσους αγαπάτε, με υγεία, αγάπη και χαρά. Κι όσοι μας λείπουν να είναι για καλό και να περνούν κι αυτοί καλά…
Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους εορτάζοντες της ημέρας!
Βαγγελιώ Κασσαπάκη
Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!