Η πρότασή μας

Προτάσεις για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Προτάσεις για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου

Οι προτάσεις μας για γιορτινά πιάτα εποχής (για όσους μαγειρέψουν…)

1-15

Με πολλούς ανέμους το Πάσχα του Καλοκαιριού φέτος κι έτσι αντί για ψησταριές σε εξωτερικούς χώρους μάλλον θα προτιμήσουμε μαγειρευτά και ψητά του φούρνου όσοι θα μείνουμε στα σπίτια μας. Επιλογές – προτάσεις για το αυριανό τραπέζι, πάντα με γνώμονα την εποχή , τη ραστώνη των ημερών και τις θερμοκρασίες που –αν και φυσάει –  στα μέρη μας τουλάχιστον είναι καλοκαιρινές. Ανάλογα με τις πρώτες ύλες που έχετε προμηθευτεί, μπορεί κάποια από τις παρακάτω συνταγές να σας εξυπηρετεί…

Κλικ στους τίτλους των συνταγών

Για τα πρώτα…

Κολοκυθόπιτα

DSCN2076

χορτόπιτα με βλίτα

DSCN01671

κολοκυθομπούρεκο

DSCN6361

κρεμμυδόπιτα

DSC_0400

μακαρόνια σύζουμα

DSCN4168

 ή σκιουφικτά

DSCN3210

 

Για τα κύρια…

Ζακυνθινό κουνέλι με κρητικά τυριά

DSC_0048

 

στιφάδο του καλοκαιριού

DSC_0351

κουνέλι με γιαούρτι

DSCN9525

κρέας με μελιτζάνες

DSCN8732

γιουβέτσι

DSCN8815

τσιγαριαστό

DSCN7612

ψητό στο φούρνο με πατάτες 

DSCN6680

κοκκινιστή αίγα

DSCN5952-1

 

κρητικό στιφάδο κλασικό 

DSCN2762

λεμονάτο μοσχάρι ή βοδινό

DSCN1798

Μοσχάρι με κολοκυθάκια

DSCN0566

 

Για σαλάτες:

Εκτός από την κλασική χωριάτικη έχουμε και λέμε:

πιπεριές ξιδάτες

DSCN02351

πατατοσαλάτα με γιαούρτι

DSCN8442

αμυγδαλοσαλάτα

DSCN7598

σαλάτα με ψητά λαχανικά

DSCN5300-2

γλυστρίδα με γιαούρτι 

1-DSC_1141

βλίτα και στίφνος 

DSCN0376

 

Για το τέλος…

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

DSC_1353

το πιο εύκολο και πιο ελαφρύ  γλυκό ψυγείου 

γιαουρτογλυκό

παγωτό γιαούρτι

DSCN2690

γλυκό με κρημ κράκερς

DSC_0716

τάρτα με φρέσκα σύκα (συνοδεία παγωτού):

DSCN5993

 

Και βέβαια πολλά φρούτα εποχής! 

Εμείς θα επιλέξουμε από τα παραπάνω,τα σκιουφικτά μακαρόνια, το ψητό στο φούρνο με πατάτες, την κοκκινιστή αίγα, χωριάτικη σαλάτα  και σαλάτα γλυστρίδα με γιαούρτι. Για γλυκό, μάλλον θα φτιάξω το διάσημο ιταλικό..

Εύχομαι να  έχετε στο τραπέζι σας όσους αγαπάτε, με υγεία, αγάπη και χαρά. Κι όσοι μας  λείπουν να είναι για καλό και να περνούν κι αυτοί καλά…

Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους εορτάζοντες της ημέρας!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Μετάβαση στο περιεχόμενο