Vegan/vegetarian

Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί

Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί

Το τουρσί της επόμενης μέρας!

Πρέπει να συμβαίνει στους περισσότερους εργασιακούς χώρους. Κάποιο κέρασμα που αρέσει- και η συνταγή του κυκλοφορεί αστραπιαία-, ένας λιχούδης συνάδελφος που περιγράφει μια νοστιμιά που δοκίμασε,
Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί
μια καλή νοικοκυρά που όλο και κάτι μαγειρεύει και δεν κρύβει τη συνταγή της, μια παραδοσιακή μαγείρισσα, ένας μερακλής παραγωγός που ξέρει και διαχείριση των προϊόντων του, συχνά συνυπάρχουν στο ίδιο γραφείο και ανανεώνουν το συνταγολόγιό μας.
Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί
Συζητώντας λοιπόν πρόσφατα για πιπεριές, έπεσε στο τραπέζι -γραφείο και η συνταγή για
πιπεριές τουρσί. Όχι το κλασικό με τις πιπερίτσες  τις πράσινες ,
αλλά ένα γλυκόξινο  χρωματιστό τουρσάκι που κέντρισε το ενδιαφέρον μου αν και έχω δει πολλές αντίστοιχες συνταγές στο διαδίκτυο και έχω δοκιμάσει κάποιες. Ετούτη εδώ είναι ιδιαίτερα απλή και στα υλικά και στην διαδικασία.
Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί
Για τρία ολόκληρα κιλά πιπεριές μας την έδωσε ο φίλος Μ. ! Άλλαξα και την αναλογία των υλικών (πιο “ήπιο” το έκανα) και την τεχνική της παρασκευής. Κράτησα όμως την κεντρική ιδέα του Μ. και έφτιαξα αυτή τη νόστιμη –για όσους αγαπούν τα γλυκόξινα- γαρνιτούρα.
Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί
Στην αρχική συνταγή οι πιπεριές δεν βράζονται γιατί το τουρσί «ζυμώνεται» για λίγες μέρες, οπότε οι πιπεριές μάλλον μαλακώνουν με την παραμονή τους στο αλάτι και το ξύδι.  Για να το δοκιμάσουμε νωρίτερα (την επόμενη μέρα!) το έβρασα ελάχιστα.
Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί
Η γεύση του ήταν  θαυμάσια  και ταίριαξε και τόσο με το  στραγγιστό  γιαούρτι και τα ψητά λαχανικά όσο και με τα ψητά  «παϊδάκια» κοτόπουλου που το δοκιμάσαμε. Είμαι βέβαιη ότι θα ταιριάζει και με τυριά, όπως σχεδόν όλα τα γλυκόξινα. Επί πλέον έδωσε πολύ όμορφο χρώμα στα πιάτα μας!
Γλυκόξινες πιπεριές τουρσί

Παρατηρήσεις

1)Παρόλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές του ίδιου χρώματος, είναι πολύ πιο ωραίο στην εμφάνιση όταν είναι  πολύχρωμες.

2)Έβαλα λίγο ελαιόλαδο  στο βάζο μου για να διατηρηθεί καλύτερα όσο περίσσεψε.

3)Ο φίλος που μου έδωσε την αρχική συνταγή μου είπε ότι το διατηρεί σε αποστειρωμένα βάζα για μήνες, χωρίς μάλιστα να έχει βράσει τις πιπεριές του. Όταν το δοκιμάσω κι έτσι θα συμπληρώσω τα αποτελέσματα…

4)Ξεκίνησα τη διαδικασία Σάββατο πρωί και το βραδάκι έβρασα το τουρσί μου. Το απολαύσαμε την Κυριακή το μεσημέρι. Όσο έμεινε μάλλον είναι το ίδιο -και ίσως περισσότερο- νόστιμο.

5)Αντί κόκκους πιπεριού, μπορούμε να βάλουμε λίγη καυτερή πιπερίτσα.

Καλημέρα! Καλό Φθινόπωρο!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο