Έξω από την κουζίνα

Παιχνίδια…

Παιχνίδια…

Η σημερινή ανάρτηση είναι … παιχνιδιάρικη. Εκκρεμούσε μέχρι σήμερα η συμμετοχή μου στο hohoho chef που οργάνωσε η Μωβ Θάλασσα και χθες βράδυ είχα και την πρόσκληση της Αγγελικής Ν.  για το νέο παιχνίδι της μπλοκόσφαιρας, το top10.

Όσον αφορά το hohohochef, ήμουν τυχερή γιατί είχα να διαλέξω συνταγές από το blog της Λίλας που όσοι το έχετε επισκεφτεί ξέρετε πως περιέχει θησαυρούς.

Παιχνίδια…

Επειδή άφησα αυτή την ανάρτηση για μετά τις γιορτές και ήθελα κάτι απλό , επέλεξα δυο συνταγές για μαφινάκια , μια αλμυρή και μια γλυκιά,  που σας τις συστήνω ανεπιφύλακτα. Εγώ θα τις ξαναφτιάξω σίγουρα!
Τα αλμυρά pizza maffins

Παιχνίδια…

Στα αλμυρά το μόνο που έκανα ήταν να προσθέσω μια ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά γιατί θεώρησα ότι θα ταιριάζει η γεύση της με τα υπόλοιπα.

Ακόμη πρόσθεσα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν για να φουσκώσουν λίγο.

Τα γλυκά μπανανομαφινάκια

Στα γλυκά, η δική μου επέμβαση ήταν ότι αντικατέστησα τις μπανάνες με …μπανανόμηλα γιατί την τελευταία στιγμή είδα ότι δεν είχα μπανάνες! Ταιριάζει υποθέτω οποιοδήποτε φρούτο γιατί έγιναν μια χαρά.

Ακόμη, παρέλειψα  το βουτυρένιο γλάσο στα πλαίσια της μεθεόρτιας ελάφρυνσης της διατροφής μας.
Δοκιμάστε τις και τις δύο!

Παιχνίδια…

Στο top10 τώρα που ομολογουμένως με δυσκόλεψε μιας και δεν είναι εύκολη η επιλογή ενός μόνο πράγματος από πολλά που αγαπάς. Έτσι κατάληξα να γράψω σε κάποια  ζητούμενα, μόνο τις τελευταίες μου προτιμήσεις .Άλλα,  είναι διαχρονικές αγάπες…

1.Αγαπημένο βιβλίο: Πολλά, αμέτρητα. Το τελευταίο, αυτό που διαβάζω τώρα: Μικρή ιστορία του κόσμου, E.H. Gombrich.

2.Αγαπημενη πόλη: Θεσσαλονίκη

3.Αγαπημένο γλυκό: Παγωτό παντός είδους (αλλά αρίστης ποιότητας)

4.Αγαπημένο άρωμα: Όλα τα λουλουδένια.

5.Αγαπημένο blog:Πολλά , πάρα πολλά και με διάφορα θέματα. Επειδή πρέπει να επιλέξω ένα θα πω το φιρικάκι της Όλγας, γιατί δεν χάνω ανάρτησή του!

6.Αγαπημένο τραγούδι: Πολλά , αμέτρητα. Δηλώνω ανίκανη να επιλέξω, γι αυτό γράφω αυτό που ακούω τώρα το «Σ’ έχω ώρες ώρες μα το Θεό τόσο πολλή ανάγκη…»

7.Αγαπημένος προορισμός: Θάλασσες και πελάγη οπουδήποτε!

8.Αγαπημένο μέρος για καφέ: Όπου νάναι αρκεί ο καφές να είναι καλός (ο καφές είναι ένα από τα «κολλήματά» μου).

9.Αγαπημένο φαγητό: Παντός είδους φρικασέ και ό,τι περιέχει μάραθο.

10. Αγαπημένη ανάρτηση: Λοιπόν, έχω μείνει μισή ώρα σ’ αυτήν την απάντηση και δεν μπορώ να καταλήξω! Ας πω λοιπόν πάλι την τελευταία με τα αμυγδαλωτά που αφορά και τις χαρές μας…

Ας πάρουν τώρα τη σκυτάλη οι :

 Έρι 

Λούρδη

και όσοι άλλοι έχουν διάθεση και δεν έχουν άλλη πρόσκληση…

 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο