Vegan/vegetarian

Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια

Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια

Ίσως τα πιο εύκολα μυζηθροπιτάκια μας! 

Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! Ακόμη και για τις λιγότερο έμπειρες είναι πανεύκολα γιατί δεν χρειάζεται να ανοίξουν φύλλο. Σερβίρετέ τα με καλό μέλι και απολαύστε τα ζεστά!
Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια
Το Μαλεβύζι είναι η περιοχή του νομού Ηρακλείου που εκτείνεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου , περιλαμβάνει τους ανατολικούς πρόποδες του Ψηλορείτη ,αρκετές εύφορες πεδινές εκτάσεις και καταλήγει σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Κρητικού πελάγους.
Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια
Το όνομα Μαλεβύζι προέρχεται από το ενετικό κάστρο Malvicino και θεωρείται ότι συνδέεται και με την μεσαιωνική ποικιλία κρασιών Malvazia μιας κι ακόμη σήμερα είναι περίφημα τα μαλεβυζιώτικα κρασιά.
Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια
Τόπος μαρτυρικός , με μακραίωνη ιστορία, υπέροχες φυσικές ομορφιές αφού συνδυάζει βουνά και θάλασσα, κατοικείται από φιλόξενους και «καλοζωιστές» κατοίκους που ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό και το ποτό, και είναι θαυμάσιοι χορευτές ( ένας από τους ομορφότερους χορούς της Κρήτης λέγεται μαλεβυζιώτης).
Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια
Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί αφού η γη τους παράγει προϊόντα πρώτης ποιότητας , τόσο κτηνοτροφικά όσο και λάδια, κρασιά, κηπευτικά και φρούτα (τα πορτοκάλια του Φόδελε είναι ονομαστά ).
Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια
Από το site: www.psiloritis.eu

Τα πιτάκια της συνταγής παρόλο που τα φτιάχνουν πια σ’ όλη την Κρήτη, είναι γνωστά σαν μαλεβυζιώτικα .Είναι εύκολα και νόστιμα , συνδυασμός που σε προκαλεί να τα δοκιμάσεις. Αν και Δεκαπενταύγουστος, τα έφτιαξα για να κεράσω μουσαφίρηδες που έτυχε να περάσουν για καφέ (και δεν νήστευαν).Μιας και είχα τη μυζήθρα….

Μαλεβυζιώτικα μυζηθροπιτάκια

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και καταρτισμένη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο