Άσπρισμα Αμυγδάλων

Βράζουμε νερό σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μόλις πάρει βράση τα αμύγδαλα. Μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός κλείνουμε το μάτι. Δεν τα βάζουμε να βράσουν με το νερό από την αρχή γιατί σκουραίνουν.

Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, χύνουμε το καυτό νερό και τα σκεπάζουμε με κρύο. Τα φλούδια φεύγουν τώρα εύκολα, μόλις τα τρίψουμε με τα δάκτυλά μας. Αφήνουμε να στεγνώσουν. Για περισσότερο άρωμα τα στεγνώνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τώρα τελευταία, τα βάζω για 1-2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μυρίζουν ωραία και στεγνώνουν χωρίς να σκουρήνουν.

iliasloul

Μετάβαση στο περιεχόμενο