Γαστρονομικά νέα

Διεθνής βράβευση για την πορκέτα από τα αλλαντικά Κασσάκη!

Διεθνής βράβευση για την πορκέτα από τα αλλαντικά Κασσάκη!
Η πορκέτα των αλλαντικών Κασσάκη απέσπασε διεθνές βραβείο στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό τροφίμων Great Taste! Αναλυτικά το δελτίο τύπου με την υπογραφή του ιδιοκτήτη της εταιρίας, συνεργάτη και φίλου της σελίδας μας, Μανόλη Κασσάκη:
Γαλατάς Πεδιάδος, 23/09/20
Απρίλιος του 2017………
Αποφασίσαμε μετά από παρότρυνση συνεργάτη μας, να κάνουμε ένα ταξίδι στην Τοσκάνη ώστε να δούμε από κοντά τη μέθοδο παραγωγής της περίφημης Πορκέτας. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ξεκινήσαμε την παραγωγή της.
Σεπτέμβριος του 2020……
Η πορκέτα μας βραβεύτηκε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό τροφίμων Great Taste. Από τα 12.500 προϊόντα ήταν στο 10% αυτών που κρίθηκε πως πρέπει να βραβευτούν. Είμαι σίγουρα συγκινημένος αλλά και πεισμωμένος ώστε τα αλλαντικά στην Ελλάδα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Ως κλάδος είμαστε μικρός και παρεξηγημένος αλλά τα προϊόντα μας είναι η ένοχη απόλαυση όλων. Οι μνήμες μου είναι έντονες και μαζί με εμάς αυτό το μήνα στο Λονδίνο, για τρίτη χρονιά (το 2016 για το ‘ Χοιρινό παραδοσιακό Απάκι’ και για το ‘Καπρικό από το Γαλατά’, το 2017 για την ‘Καπνιστή Πανσέτα’ και το ‘Παραδοσιακό Ξυδάτο Λουκάνικο’) βραβεύεται ο τόπος μου, το χωριό μου και «οι μάστορές του».
Συγκεκριμένα, για την πορκέτα οι κριτές ανέφεραν: « Το άρωμα είναι πολύ δελεαστικό (αλμυρές νότες κρέατος, βότανα και μπαχαρικά). Ο καπνός είναι ελαφρύς και καθόλου υπερβολικός. Είναι κομμένο σε σωστές φέτες, έχοντας καλή υφή και πάχος. Η γεύση του λίπους είναι εξ ίσου καλή με του κρέατος. Απολαύσαμε πραγματικά το μάραθο ως κυρίαρχο βότανο, καλοφτιαγμένο προϊόν με λογική και φροντίδα. Το αλάτι, τα μπαχαρικά, τα βότανα και ο καπνός είναι σε αρμονία. »
Σας ευχαριστώ που χαίρεστε με την χαρά μας.
Φιλικά,
Μανόλης Κασσάκης

Θερμά συγχαρητήρια και από εμάς, και στα επόμενα με το καλό!

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο