Άρθρα

Έλεγχος προόδου

Έλεγχος προόδου

Μια αποτίμηση του τελευταίου τριμήνου που μας χαροποίησε!

Έγραφα πριν δύο μήνες στο άρθρο Κάτι σαν editorial ότι το Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους θα προσπαθεί διαρκώς να εξελίσσεται και να βελτιώνεται μένοντας πιστό σε όλες τις αξίες που το έκαναν αγαπητό στους αναγνώστες του, εσάς.

Πώς όμως η εξέλιξη γίνεται αντιληπτή όταν συντελείται μπροστά στα μάτια μας καθημερινά; Πρέπει να αποστασιοποιηθούμε, να βγούμε έξω από τα γεγονότα και να πάρουμε ρόλο παρατηρητή, να ανατρέξουμε στο παρελθόν, να κάνουμε σύγκριση και να δούμε τι απόσταση έχουμε διανύσει. Ένας έλεγχος προόδου για εμάς αυτή την φορά, η μητέρα μου, ως καθηγήτρια, συνήθως τους ετοιμάζει για άλλους!

Έλεγχος προόδου

Το τρίμηνο που μας πέρασε (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος) το Κρήτη: Γαστρονομικός Περίπλους είχε 1.763.280 προβολές σελίδων από 539.947 διαφορετικούς χρήστες! Υπήρξαν μέρες που είχαμε περισσότερους από 20.000 μοναδικούς χρήστες στην σελίδα μας  και οι θεάσεις άγγιξαν τις 40.000 και σας ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Αν κάνουμε συγκρίσεις με τα αντίστοιχα νούμερα του 2016 θα διαπιστώσουμε μια αύξηση 25% στην επισκεψιμότητα του site!

Έλεγχος προόδου

Η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γνωστά social media, ενισχύεται διαρκώς. Στο facebook, που χρησιμοποιήσαμε πρώτο, σύντομα θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 30.000 φίλων και σκοπεύουμε να το γιορτάσουμε με έναν διαγωνισμό για εσάς! Τα social media στα οποία είμαστε καινούργιοι όπως το instagram, το pinterest και το twitter έχουν κι αυτά μία πολύ καλή εκκίνηση και παίρνουν τον δρόμο τους. Ήταν προτεραιότητα για εμάς να έχουμε παρουσία σε όλα τα social media. Ξέρουμε ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με διαφορετικά γούστα και θα προσπαθήσουμε να φέρνουμε την κοινή συνισταμένη, τις συνταγές που αγαπάτε, κοντά σας με όποιον τρόπο προτιμάτε και σας βολεύει.

Έλεγχος προόδου

Ένα πολύ σημαντικό βήμα εξέλιξης για εμάς ήταν η βιντεοσκόπηση των συνταγών. Ξεκινήσαμε πριν τρεις μόλις εβδομάδες και τα βιντεάκια μας σε youtube και facebook ήδη έχουν πλησιάσει τις 200.000 θεάσεις! Κάτι ανέλπιστο για εμάς, δεδομένου ότι ξεκινήσαμε από μηδενική βάση, εντελώς ερασιτεχνικά, με μοναδικό οδηγό το μεράκι μας για αυτό που κάνουμε. Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε κι άλλο σε αυτό το κομμάτι, και με την βοήθεια και τις παρατηρήσεις σας, να σας παρέχουμε ποιοτικά και κατατοπιστικά βιντεάκια που θα σας βοηθούν στην μαγειρική σας.

Έλεγχος προόδου

Είχαμε πει ότι ένας ακόμα στόχος του site είναι να προβάλλει και να προωθήσει αξιόλογους παραγωγούς και επιχειρήσεις. Κάνουμε βήματα και προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα σε δύο μήνες έχουμε συνεργαστεί με τέσσερεις αξιόλογες και μεγάλες επιχειρήσεις της Κρήτης. Επιθυμία μας είναι να συνεργαστούμε και με άλλες επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, εντός και εκτός Κρήτης, που ταιριάζουν με το ύφος της ιστοσελίδας μας και να τις βοηθήσουμε να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Χωρίς την βοήθεια, την στήριξη και την αγάπη σας, ο έλεγχος προόδου, θα μας άφηνε μετεξεταστέους.  Χάρη σε εσάς συνεχίζουμε για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα! Σας ευχαριστούμε!

Έλεγχος προόδου

Μανόλης Κουκουρίκος

Ο Μανόλης είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του εμπορικού κομματιού του cretangastronomy.gr. Σπούδασε Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και καταρτίστηκε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στο Digital Marketing. Η σχέση του με το φαγητό έχει περάσει από πολλά στάδια (ναι έχει υπάρξει και street food junkie) και εξελίσσεται καθημερινά αλλά πλέον έχοντας και σαν οδηγό τη σελίδα, η μαγειρική αποτελεί μια αγαπημένη του ασχολία.

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο