Vegan/vegetarian

Μαγειρεύοντας ελληνικά – Ένα επιδόρπιο: κυδώνια με κρασί

Μαγειρεύοντας ελληνικά – Ένα επιδόρπιο: κυδώνια με κρασί

Απλό αλλά εξαιρετικό! 

Επικρότησα από την αρχή την πρόταση της Λίλας, όχι γιατί γυρνώ την πλάτη στις εισαγόμενες λιχουδιές –ήδη «ωριμάζει» ένα αμιγώς εγγλέζικο κέικ φρούτου στο ντουλάπι μου- αλλά γιατί πιστεύω ότι οφείλουμε να καταδείξουμε ότι και οι δικές μας δεν υστερούν πουθενά.

Μαγειρεύοντας ελληνικά – Ένα επιδόρπιο: κυδώνια με κρασί

 

Είναι πολύ νωρίς είναι ακόμα για να φτιάξω τα καθαρά Χριστουγεννιάτικα, αλλά η πρόταση για αυτό το επιδόρπιο  μπορεί να σταθεί άνετα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και λόγω χρώματος, και λόγω αρώματος. Επίσης μετά τα πλούσια λιπαρά του εορταστικού γεύματος, είναι αρκετά ελαφρύ και δροσερό.

Μαγειρεύοντας ελληνικά – Ένα επιδόρπιο: κυδώνια με κρασί

Παρατηρήσεις

1)Αν το κρασί είναι πολύ γλυκό, μπορούμε να λιγοστέψουμε την ποσότητα της ζάχαρης.

2)Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε ένα μέρος της ζάχαρης με μέλι ή πετιμέζι.

3) Δεν πρέπει να ξεραθούν.Οπότε αν μετά που θα τα ξεσκεπάσετε δείτε ότι ξεραίνεται η επιφάνειά τους, να τα ξανασκεπάσετε.

Καλά να είστε, καλά να περνάτε! 

Βρείτε μας: 

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

 

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Η Βαγγελιώ, δημιουργός, υπεύθυνη για το βασικό περιεχόμενο και "ψυχή" του site, είναι μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα όπως λέει η ίδια, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές